25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü Etkinliği

Uluslararası Antalya Üniversitesi 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü’nde bir etkinlik düzenledi. Üniversite ‘Şiddetin her türlüsüne hayır’ sloganı ile sergilediği etkinlikte öğrencileri ile birlikte kadına karşı yapılan her türlü ayrımcılığa karşı farkındalık yaratmayı hedefledi. Sosyal Sorumluluklar Koordinatörü Hatice Şeker ve öğrencilerin işbirliğinde düzenlenen etkinlikte Avukat Ebru İşten ‘Kadına Yönelik Şiddetin Hukuki Boyutu’na değinirken, Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Nazmiye Köseer, ‘Medyada Şiddet Dili’ üzerine bir sunum gerçekleştirdi.

ŞİDDET SADECE DAYAK DEĞİLDİR

UAÜ Tiyatro topluluğu öğrencileri  ‘İki Bayram Arası Evlilik ve Yıl Dönümü Olmaz’ adlı tiyatroda geçimsiz bir ailede çocukların psikolojik şiddet nedeniyle yaşayabilecekleri sorunlara dikkat çekerken, çocuk gelinlerin anlatıldığı ‘Bir Kaburga Sancısı’ adlı drama da öğrencilerden bol alkış aldı. Etkinlikte son olarak 'Bir Kadının Sessiz Çığlığı’ adı verilen tuale, öğrenciler şiddete hayır demek için el izlerini bıraktılar.