First Semester
Lesson Teoric Application Credit ECTS
TRM 111 - Bilişim Teknolojileri 2 2 3 6
ENGG 101 - İleri İngilizce I 4 0 3 6
GAST 101 - Gastronomiye Giriş 3 0 4 3
GAST 103 - Beslenme İlkeleri 3 0 3 4
HIST 101 - Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I 2 0 2 2
MATH 111 - Sosyal Bilimler için Matematik I 3 2 4 7
TURK 101 - Türk Dili I 2 0 2 2
Sum: 19 4 21 30
Second Semester
Lesson Teoric Application Credit ECTS
ENGG 102 - İleri İngilizce II 4 0 3 6
GAST 104 - Gıda Bilimi 3 0 3 5
GAST 106 - Bahçe Ürünleri Yetiştirme 1 2 3 3
GAST 108 - Temel Sanat Eğitimi 1 2 3 3
HIST 102 - Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II 2 0 2 2
TRM 108 - Sanitasyon , Hijyen ve İş Güvenliği 3 0 2 4
TRM 112 - Turizme Giriş 3 0 3 5
TURK 102 - Türk Dili II 2 0 2 2
Sum: 19 4 21 30
Third Semester
Lesson Teoric Application Credit ECTS
TRM 231 - Finansal Muhasebe 3 0 3 5
TRM 227 - Pazarlamaya Giriş 3 0 3 5
GAST 201 - Mutfak Teknolojilerine Giriş 1 2 3 5
GAST 203 - Gıdalar ve Özellikleri 3 0 3 3
GAST 205 - İçeceklere Giriş 2 1 3 3
NAE 2XX - Yabancı Dil I 3 0 3 5
TRM 223 - Yiyecek ve İçecek Yönetimi 2 1 3 4
Sum: 17 4 21 30
Fourth Semester
Lesson Teoric Application Credit ECTS
GAST 200 - Yaz Stajı I 1 0 3 5
GAST 202 - Mutfak Teknolojileri I 3 3 5 5
GAST 204 - Yemek Kültürü 2 0 2 3
GAST 206 - Restoran Operasyonu , Sorunları ve Çözümleri 2 0 2 4
GAST 208 - Pastacılık ve Fırın Ürünlerine Giriş 3 3 5 5
GAST 210 - Yiyecek Tarihi 2 0 2 3
NAE 2XX - Yabancı Dil II 3 0 3 5
Sum: 16 6 22 30
Fifth Semester
Lesson Teoric Application Credit ECTS
AE 3XX - Alan Seçmeli 3 0 3 4
GAST 301 - Mutfak Teknolojileri II 3 3 5 5
GAST 303 - Maliyet Kontrolü ve Satın Alma 3 0 3 4
GAST 305 - Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Satış ve Pazarlama 3 0 3 3
GAST 307 - Osmanlı Mutfağı Kültürü 2 3 3 4
NAE 3XX - Yabancı Dil III 3 0 3 5
TRM 335 -Tüketici Davranışı 3 0 3 5
Sum: 20 6 23 30
Sixth Semester
Lesson Teoric Application Credit ECTS
AE 3XX - Alan Seçmeli 3 0 3 3
GAST 300 - Yaz Stajı II 1 0 3 5
GAST 302 - Mutfak Teknolojileri III 3 3 3 5
GAST 304 - Türk Yöre Mutfakları 2 3 3 3
GAST 306 - İleri Pastacılık ve Fırın Ürünleri 1 3 3 4
NAE 3XX - Yabancı Dil IV 3 0 3 5
TRM 304 - İnsan Kaynakları Yönetimi 3 0 3 5
Sum: 16 9 21 30
Seven Semester
Lesson Teoric Application Credit ECTS
AE 4XX - Alan Seçmeli 3 0 3 4
AE 4XX - Alan Seçmeli 3 0 3 4
GAST 401 - Menü Planlama ve Tasarımı 2 1 3 4
GAST 403 - Mutfak Teknolojileri IV 3 3 3 5
GAST 405 - Dünya Mutfakları 2 3 4 5
GAST 407 - Gıda Mevzuatı 2 0 3 3
NAE 4XX - Alan Dışı Seçmeli 3 0 3 5
Sum: 18 7 22 30
Eight Semester
Lesson Teoric Application Credit ECTS
AE 4XX - Alan Seçmeli 3 0 3 5
AE 4XX - Alan Seçmeli 3 0 3 5
GAST 400 - Bitirme Projesi 3 0 3 5
GAST 402 - Tesis Yönetimi ve Tasarımı 3 0 3 5
GAST 404 - Mutfak Teknolojileri V 3 3 3 5
NAE 4XX - Alan Dışı Seçmeli 3 0 3 5
Sum: 18 3 18 30
Non-Area Elective Courses
Lesson Teoric Application Credit ECTS
RUS 201 - Rusça I 3 0 3 5
RUS 202 - Rusça II 3 0 3 5
RUS 301 - Rusça III 3 0 3 5
RUS 302 - Rusça IV 3 0 3 5
GER 201 - Almanca I 3 0 3 5
GER 202 - Almanca II 3 0 3 5
GER 301 - Almanca III 3 0 3 5
GER 302 - Almanca IV 3 0 3 5
SPA 201 - İspanyolca I 3 0 3 5
SPA 202 - İspanyolca II 3 0 3 5
SPA 301 - İspanyolca III 3 0 3 5
SPA 302 - İspanyolca 3 0 3 5
Sum: 36 0 36 60