First Semester |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
TRM 111 - Bilişim Teknolojileri |
2 |
2 |
3 |
6 |
ENGG 101 - İleri İngilizce I |
4 |
0 |
3 |
6 |
GAST 101 - Gastronomiye Giriş |
3 |
0 |
4 |
3 |
GAST 103 - Beslenme İlkeleri |
3 |
0 |
3 |
4 |
HIST 101 - Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi I |
2 |
0 |
2 |
2 |
MATH 111 - Sosyal Bilimler için Matematik I |
3 |
2 |
4 |
7 |
TURK 101 - Türk Dili I |
2 |
0 |
2 |
2 |
Sum: |
19 |
4 |
21 |
30 |
Second Semester |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
ENGG 102 - İleri İngilizce II |
4 |
0 |
3 |
6 |
GAST 104 - Gıda Bilimi |
3 |
0 |
3 |
5 |
GAST 106 - Bahçe Ürünleri Yetiştirme |
1 |
2 |
3 |
3 |
GAST 108 - Temel Sanat Eğitimi |
1 |
2 |
3 |
3 |
HIST 102 - Atatürk İlkeleri ve İnkilap Tarihi II |
2 |
0 |
2 |
2 |
TRM 108 - Sanitasyon , Hijyen ve İş Güvenliği |
3 |
0 |
2 |
4 |
TRM 112 - Turizme Giriş |
3 |
0 |
3 |
5 |
TURK 102 - Türk Dili II |
2 |
0 |
2 |
2 |
Sum: |
19 |
4 |
21 |
30 |
Third Semester |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
TRM 231 - Finansal Muhasebe |
3 |
0 |
3 |
5 |
TRM 227 - Pazarlamaya Giriş |
3 |
0 |
3 |
5 |
GAST 201 - Mutfak Teknolojilerine Giriş |
1 |
2 |
3 |
5 |
GAST 203 - Gıdalar ve Özellikleri |
3 |
0 |
3 |
3 |
GAST 205 - İçeceklere Giriş |
2 |
1 |
3 |
3 |
NAE 2XX - Yabancı Dil I |
3 |
0 |
3 |
5 |
TRM 223 - Yiyecek ve İçecek Yönetimi |
2 |
1 |
3 |
4 |
Sum: |
17 |
4 |
21 |
30 |
Fourth Semester |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
GAST 200 - Yaz Stajı I |
1 |
0 |
3 |
5 |
GAST 202 - Mutfak Teknolojileri I |
3 |
3 |
5 |
5 |
GAST 204 - Yemek Kültürü |
2 |
0 |
2 |
3 |
GAST 206 - Restoran Operasyonu , Sorunları ve Çözümleri |
2 |
0 |
2 |
4 |
GAST 208 - Pastacılık ve Fırın Ürünlerine Giriş |
3 |
3 |
5 |
5 |
GAST 210 - Yiyecek Tarihi |
2 |
0 |
2 |
3 |
NAE 2XX - Yabancı Dil II |
3 |
0 |
3 |
5 |
Sum: |
16 |
6 |
22 |
30 |
Fifth Semester |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
AE 3XX - Alan Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
4 |
GAST 301 - Mutfak Teknolojileri II |
3 |
3 |
5 |
5 |
GAST 303 - Maliyet Kontrolü ve Satın Alma |
3 |
0 |
3 |
4 |
GAST 305 - Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Satış ve Pazarlama |
3 |
0 |
3 |
3 |
GAST 307 - Osmanlı Mutfağı Kültürü |
2 |
3 |
3 |
4 |
NAE 3XX - Yabancı Dil III |
3 |
0 |
3 |
5 |
TRM 335 -Tüketici Davranışı |
3 |
0 |
3 |
5 |
Sum: |
20 |
6 |
23 |
30 |
Sixth Semester |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
AE 3XX - Alan Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
3 |
GAST 300 - Yaz Stajı II |
1 |
0 |
3 |
5 |
GAST 302 - Mutfak Teknolojileri III |
3 |
3 |
3 |
5 |
GAST 304 - Türk Yöre Mutfakları |
2 |
3 |
3 |
3 |
GAST 306 - İleri Pastacılık ve Fırın Ürünleri |
1 |
3 |
3 |
4 |
NAE 3XX - Yabancı Dil IV |
3 |
0 |
3 |
5 |
TRM 304 - İnsan Kaynakları Yönetimi |
3 |
0 |
3 |
5 |
Sum: |
16 |
9 |
21 |
30 |
Seven Semester |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
AE 4XX - Alan Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
4 |
AE 4XX - Alan Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
4 |
GAST 401 - Menü Planlama ve Tasarımı |
2 |
1 |
3 |
4 |
GAST 403 - Mutfak Teknolojileri IV |
3 |
3 |
3 |
5 |
GAST 405 - Dünya Mutfakları |
2 |
3 |
4 |
5 |
GAST 407 - Gıda Mevzuatı |
2 |
0 |
3 |
3 |
NAE 4XX - Alan Dışı Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Sum: |
18 |
7 |
22 |
30 |
Eight Semester |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
AE 4XX - Alan Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
AE 4XX - Alan Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
GAST 400 - Bitirme Projesi |
3 |
0 |
3 |
5 |
GAST 402 - Tesis Yönetimi ve Tasarımı |
3 |
0 |
3 |
5 |
GAST 404 - Mutfak Teknolojileri V |
3 |
3 |
3 |
5 |
NAE 4XX - Alan Dışı Seçmeli |
3 |
0 |
3 |
5 |
Sum: |
18 |
3 |
18 |
30 |
Non-Area Elective Courses |
Lesson |
Teoric |
Application |
Credit |
ECTS |
RUS 201 - Rusça I |
3 |
0 |
3 |
5 |
RUS 202 - Rusça II |
3 |
0 |
3 |
5 |
RUS 301 - Rusça III |
3 |
0 |
3 |
5 |
RUS 302 - Rusça IV |
3 |
0 |
3 |
5 |
GER 201 - Almanca I |
3 |
0 |
3 |
5 |
GER 202 - Almanca II |
3 |
0 |
3 |
5 |
GER 301 - Almanca III |
3 |
0 |
3 |
5 |
GER 302 - Almanca IV |
3 |
0 |
3 |
5 |
SPA 201 - İspanyolca I |
3 |
0 |
3 |
5 |
SPA 202 - İspanyolca II |
3 |
0 |
3 |
5 |
SPA 301 - İspanyolca III |
3 |
0 |
3 |
5 |
SPA 302 - İspanyolca |
3 |
0 |
3 |
5 |
Sum: |
36 |
0 |
36 |
60 |