Temel Hukuk Bilgisi dersi, hukuk kurallarının diÄŸer toplumsal düzen kuralları ile iliÅŸkisi, hukuk kurallarının özellikleri, hukukun kaynakları, hukukun dalları, hukukun temel kavramları, yargı örgütü ve hukukun uygulanması konularını kapsamaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 4
ADT 209 – TİCARET HUKUKU BİGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Ticaret Hukuku Bilgisi dersi, ticari iÅŸletme hukuku, ortaklıklar hukuku temel kavramları ve genel hükümleri, iÅŸletme kavramı, ticari iÅŸ, ticari dava, tacir, ticaret sicili ve ticari defterler, ticaret unvanı, haksız rekabet, adi ortaklık, ticaret ortaklıklarının genel hükümleri, ticari ortaklık türleri, kolektif, komandit, anonim ve limited ortaklıklar, kuruluÅŸları, organları, ortaklar arasında deÄŸiÅŸiklikler, ortakların hak ve yükümlülükleri, ortaklığın sona ermesi konularını kapsamaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 4
ADT 236 – KIYMETLİ EVRAK HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Kıymetli Evrak Hukuku Bilgisi dersinde, kıymetli evrak kavramı, bunun türleri, ÅŸekil ÅŸartları ve hükümleri, zıyaı ve iptali, poliçe, çek, bono, makbuz senedi ve varant açısından bunların ÅŸekil ÅŸartları, devri, ödenmesi ve ödenmemesinin sonuçlarına iliÅŸkin konular yer almaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 3
ADT 208 – BORÇLAR HUKUKU BİLGİSİ II
Ders İçeriÄŸi:
Borçlar Hukuku Bilgisi II dersinde, örencilerin sözleÅŸme tipleri hakkında teorik ve pratik bilgi sahibi olmaları saÄŸlanmaktdır. Bu ders kapsamında,satış, eser, kira, vekalet, bağışlama, trampa, kefalet sözleÅŸmeleri incelenmektedir.
Kredi: 3 AKTS: 3
ADT 110- AVUKATLIK VE NOTERLİK HUKUKU BİLGİSİ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Avukatlık ve Noterlik Hukuku Bilgisi dersi kapsamında, avukatlık ve noterlik mesleklerinin yargı örgütündeki görevleri, sorumlulukları ve baÄŸlı bulundukları mevzuat hakkında bilgi verilmektedir.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 229 – MİRAS HUKUKU BİLGİSİ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Medeni Hukukun bir dalı olan miras hukuku bilgisi dersi, miras hukukunun temel kavramları, ölüme baÄŸlı tasarruflar, saklı pay, tasarruf oranı, tenkis, denkleÅŸtirme, mirasın geçiÅŸi ve paylaşılması konularını içermektedir.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 122 – HUKUK METODOLOJİSİ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Hukuk metodolojisi dersi, hukukta yöntem, mantık, yöntem çeÅŸitleri, yürürlük kaynakları, hukuk kurallarının uygulanması, hukukun iÅŸlevleri konularını içermektedir. Bu ders, öÄŸrencileri, hukuk metodolojisi hakkında bilgilendirme, problem çözme yöntemi konusunda bilgi sahibi olmalarını saÄŸlama amacını taşımaktadır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 221 – TÜKETİCİ HUKUKU BİLGİSİ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Tüketici Hukuku Bilgisi dersi, tüketicinin korunmasını gerektiren sebepler, tüketici hukukunun tarihi geliÅŸimi, tüketici sözleÅŸmelerindeki haksız ÅŸartlar, satıştan kaçınma, sipariÅŸ edilmeyen mal ve hizmetler, tüketicinin saÄŸlık ve güvenliÄŸinin korunması, tüketicinin bilgilendirilmesi, eÄŸitimi, tüketici örgütleri, tüketici kuruluÅŸları ve mahkemeler, tüketicinin çevresel tehlikelere karşı korunması, tüketicinin ekonomik çıkarlarının korunması, ayıplı mal ve hizmetlere iliÅŸkin konuları içermektedir.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 116- BORÇLAR HUKUKU BİLGİSİ I
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde Borçlar Hukuku alanındaki temel kavramlar, borç kavramı, edim kavramı, sözleÅŸme, haksız fiil ve sebepsiz zenginleÅŸme, borcun kaynakları, sözleÅŸmelerin kuruluÅŸu, geçerlilik ÅŸartları, ifası, ifa engelleri ve borcun sona ermesi konuları yer almaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 3
ADT 125- ANAYASA HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸi genel olarak, siyasi partiler, ifade ve örgütlenme özgürlüÄŸü, din ve vicdan özgürlüÄŸü, anayasa yargısı, yargı bağımsızlığı, adil yargılanma hakkı, sosyal haklar ve temel hak ve özgürlüklerin sınırlandırılması rejimi gibi konuladır.
Kredi: 3 AKTS: 4
ADT 127- MEDENİ HUKUK BİLGİSİ I
Ders İçeriÄŸi:
Bu ders kapsamında, Medeni Hukuka iliÅŸkin temel kavramlar, Türk Medeni Kanunu’nun baÅŸlangıç hükümleri, KiÅŸiler Hukuku ve Aile Hukuku konuları incelenir. Bu ders, kiÅŸiliÄŸin baÅŸlangıcını, kiÅŸilik haklarını, yerleÅŸim yerini, tüzel kiÅŸilik ve çeÅŸitleri ile dernekler ve vakıflar gibi konuları, niÅŸanlanma, ailenin kurulmasını, bunun hükümleri ve evlilik birliÄŸinde mal rejimlerini, velayet, vesayet ve nafakayı kapsamaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 5
ADT 223- MEDENİ HUKUK BİLGİSİ II
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸi EÅŸya ve Miras Hukukuna iliÅŸkin konuların ana hatları, zilyetlik, tapu sicili ve unsurları, mülkiyetin konusu, kazanılması ve kaybı ile rehin ve ipotek güvenceleri, miras hukukunun temel kavramları, terekenin hayatta bulunan gerçek ve tüzel kiÅŸilere geçiÅŸini düzenleyen miras hukuku konularıdır.
Kredi: 3 AKTS: 3
ADT 224- BİREYSEL İŞ HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸi iÅŸ hukukuna hakim olan ilkeler, iÅŸ hukukunun kaynakları, iÅŸ hukukunun kapsamı, iÅŸ hukukunun temel kavramları, iÅŸ sözleÅŸmesi kavramı, iÅŸ sözleÅŸmesinin türleri, iÅŸ sözleÅŸmesinin hükümleri, iÅŸ sözleÅŸmesinin sona ermesi ve sonuçları, çalışma süreleri, dinlenme ve tatil hakkı konularıdır.
Kredi: 3 AKTS: 3
ADT 220– SÖZLEÅžMELER HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸi birleÅŸik sözleÅŸmeler, karma sözleÅŸmeler, kendine özgü yapısı olan sözleÅŸmeler, sulh sözleÅŸmesi, satış için bırakma sözleÅŸmesi, tek satıcılık sözleÅŸmesi ödünç sözleÅŸmelere(kullanım ödüncü, tüketim ödüncü), finansal kiralam(leasing) sözleÅŸmesi faktoring ve finansman sözleÅŸmeleri, pazarlamacılık sözleÅŸmesi, evde hizmet sözleÅŸmesi, arsa payı karşılığı inÅŸaat sözleÅŸmesi, arsa satışı karşılığı hasılat paylaşımlı inÅŸaat sözleÅŸmesi, yayım sözleÅŸmesi, komisyon sözleÅŸmesi , kredi mektubu, kredi emri ve simsarlık sözleÅŸmesi, genel saklama sözleÅŸmesi ve benzeri hukuki iliÅŸkiler, garanti sözleÅŸmesi, ömür boyu gelir ve ölünceye kadar bakma sözleÅŸmesi, adi ortaklık sözleÅŸmesi konularıdır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 222- AİLE HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸi aile hukukuna iliÅŸkin özel kanuni düzenlemeler (6284 sayılı Kanun vb.)ile Medeni Kanunu’nun ikinci kitabında yer alan hususlardan özellikle uygulamada sıklıkla karşılaşılan ( mal rejimi, nafaka vb.) hususlardır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 118 – CEZA HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde ceza hukukunun giriÅŸ konuları ile ceza kanununun uygulama alanına iliÅŸkin hususlar, ceza hukukunun fonksiyonu, hukuk düzeni içindeki yeri, ceza hukukunun temel kavramları, suç politikasının temel ilkeleri, ceza hukukunun güvence fonksiyonu (suçta ve cezada kanunilik ilkesi), ceza hukukunun kaynakları, ceza kanununun zaman ve kiÅŸi bakımından uygulanması yer almaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 4
ADT 120- İDARE HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸi idare kavramı ve Türk idari teÅŸkilatının unsurları ve özellikleri ile Anayasal çerçevede kamu personeli ve kamu malları deÄŸerlendirilmesini kapsamaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 4
ADT 239 – İDARİ YARGI
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde, idarenin tabi olduÄŸu denetim mekanizmalar ve idari yargılama usulü ile idari yargıda dava açma süreleri, idari iÅŸlemin niteliÄŸine göre idari yargıda baÅŸvurulacak mahkemelerin sınıflandırılması, bu mahkemelerin görev ve yetki alanının yanı sıra, idari yargıda dava çeÅŸitleri, mahkeme kararlarının uygulanması, sorumluluk esasları ile olaÄŸan ve olaÄŸanüstü kanun yolları yer almaktadır
Kredi: 3 AKTS: 4
ADT 205 – MEDENİ USUL HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde, özel hukuk alanında yargılama faaliyetini yürüten mahkemelerin yapılanması, iÅŸleyiÅŸi, mahkemelerin kuruluÅŸu, taraflar, dava hakkında genel bilgiler ile dava içerisinde çeÅŸitli özel durumların davaya etkisi ve kanun yollarının incelenmesi hususları yer almaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 5
ADT 207 – İCRA VE İFLAS HUKUKU BİLGİSİ I
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde, temel icra organları ve icra mahkemeleri, genel olarak icra takip türleri, haciz, haczedilen mal ve hakların paraya çevrilmesi (satışı), satış bedelinin alacaklılara ödenmesi, icra dairelerinin iÅŸlem ve eylemleri yer almaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 5
ADT 204 – CEZA MUHAKEMESİ HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde, ceza muhakemesi normlarının uygulanabilirliÄŸi, muhakeme görevi ve makamları, muhakeme sistemleri, muhakeme ÅŸartları, yargılama yetkisi, uyuÅŸmazlıklar arasında baÄŸlantı, ceza muhakemesi süjeleri, ceza muhakemesi iÅŸlemleri, deliller, koruma tedbirleri, soruÅŸturma ve kovuÅŸturma evreleri, uzlaÅŸma, kanun yolları kapsamında itiraz, istinaf, temyiz, Yargıtay Cumhuriyet BaÅŸsavcısı’nın itirazı, kanun yararına bozma ve yargılamanın yenilenmesine iliÅŸkin konular yer almaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 3
ADT 206 – İCRA VE İFLAS HUKUKU BİLGİSİ II
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde İflas Hukuku, Konkordato Hukuku, Sermaye Åžirketleri İle Kooperatiflerin UzlaÅŸma Suretiyle Yeniden Yapılandırılması Hukuku hakkında genel bilgiler yer alır.
Kredi: 3 AKTS: 5
ADT 242 – KALEM MEVZUATI VE ADLİ YAZIÅžMA
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde Bölge Adliye ve Adli Yargı İlk Derece Mahkemeleri ile Cumhuriyet BaÅŸsavcılıkları İdari ve Yazı İşleri Hizmetlerinin Yürütülmesine Dair Yönetmelik hükümleri içerisinde yer alan kalem teÅŸkilatının iÅŸleyiÅŸi, hukuk ve ceza davalarına iliÅŸkin çeÅŸitli dilekçelerin hazırlanması, müzekkerelerin yazılması, mahkeme kararlarının kaleme alınması ve diÄŸer bazı yazışma örnekleri, icra safhasında kullanılan takip talebi ile ödeme ve icra emir gibi yazıların içerikleri, mahkemelerce kullanılan bazı müzekkere örnekleri ve sözleÅŸmelerin incelenmesi hakkındaki temel bilgilere iliÅŸkin konular yer almaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 3
ADT 212 – TEBLİGAT HUKUKU BİLGİSİ
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde, yargılama alanında ihtiyaç duyulacak temel tebligat usulü ile tebligatı yapılış aÅŸamalarını, hangi ÅŸekillerde, nerede ve hangi zamanlarda yapılabileceÄŸi, tebligat kavramı, tebligatı çıkartacak olan makam, tebligatı alacak olan muhatabın yahut tebliÄŸin yapılabileceÄŸi kiÅŸilerin belirlenmesi, tebliÄŸ türleri ve usulünün öÄŸrenilmesi ve Tebligat Kanununa aykırılığın sonuçları yer almaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 4
ING 101-İNGİLİZCE I
Ders İçeriÄŸi:
“English File Elementary Student’s Book” kiÅŸinin temel dil becelerini kazanarak kendine daha güvenli ve daha etkili bir ÅŸekilde iletiÅŸim kurmasını saÄŸlayarak iletiÅŸim becerilerini ve İngilizce bilgisini geliÅŸtirir. Kitaptaki on iki ünite temel İngilizce kelime, dilbilgisi, konuÅŸma ve dinleme konularını kapsamaktadır. İngilizce’yi baÅŸlangıç seviyesinden alarak, resimler ve zengin alıştırmalarla dersi iliÅŸkili ve motive edici kılar.
Kitap, dış kaynaklı çalışma kağıtları ile desteklenmektedir. ÖÄŸrencilerin, derse ve sınıf içi tartışmalara katılarak temel İngilizce becerilerini geliÅŸtirmesi beklenmektedir. Bu dersin sonunda, öÄŸrenciler aÅŸağıda belirtilen öÄŸrenim çıktılarını gerçekleÅŸtirmiÅŸ olacaklardır.
Kredi: 3 AKTS: 4
ING 102 – İNGİLİZCE II
Ders İçeriÄŸi:
Okuma parçaları ve alıştırmalar, dinleme parçaları ve alıştırmalar, çeviri çalışmaları, belirli bir konuda yazı yazma, verilen bir konuda münazara yapma becerisi kazandırmaktadır.
Kredi: 3 AKTS: 4
ADT 133- MUHASEBEYE GİRİŞ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Bu ders kapsamında muhasebe, iÅŸletmenin yapmış olduÄŸu faaliyetlerin kaydedilmesi ile ilgili bir bilim dalı ve sanat olarak tanımlanmaktadır. Muhasebenin fonksiyonları iÅŸletmenin faaliyetleri ile ilgili belgeleri dosyalama ve kaydetme, kaydedilmiÅŸ bilgileri gruplama, raporlama, raporlanmış bilgilerin analizi ve yorumu olarak sıralanmaktadır. EÄŸitim proÄŸramlarında genel muhasebe dersi kapsamında muhasebenin ilk üç fonksiyonu olan kaydetme, gruplama ve raporlama öÄŸretilmektedir.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 135 – ETKİLİ KONUÅžMA VE İLETİŞİM (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Bu ders kapsamında, öÄŸrencilerin düÅŸündüklerini, duyduklarını, gördüklerini, yaÅŸadıklarını, öÄŸrendiklerini, bildiklerini açık, anlaşılır, doÄŸru ve etkili bir biçimde sözlü anlatma beceri ve alışkanlığı kazanmaları; Türkçeyi konuÅŸma ve yazma kurallarına uygun olarak bilinçli, doÄŸru ve özenli ÅŸekilde kullanmaları; hazırlıklı veya hazırlıksız olarak bir kiÅŸi veya topluluk karşısında duygu ve düÅŸüncelerini etkili ve anlaşılır biçimde ifade edebilme becerisini geliÅŸtirmeleri; iÅŸ ve meslek hayatında sözlü olarak kendini rahatça ifade edebilme, topluluk önünde konuÅŸabilme, sunum yapma becerilerini geliÅŸtirmeleri; iÅŸ yaÅŸamında karşılaÅŸabilecekleri sorunları konuÅŸarak, çözebilmeleri; yorumlayıp, deÄŸerlendirme yapmaları ve sözlü ifade edebilmelerine yönelik çalışmalar yapılır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 136 – HIZLI OKUMA TEKNİKLERİ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Bu ders kapsamında, çeÅŸitli seviyelerdeki Türkçe metinlerin göreceli olarak daha hızlı okunmasının saÄŸlanmasına yönelik teorik bilgiler verilerek uygulamalar yapılacaktır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 137 – İŞARET DİLİ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Bu ders kapsamında, iÅŸaret dilinin dilbilgisi özellikleri ve dil yapısıyla birlikte dili iletiÅŸim seviyesinde öÄŸrenir
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 110- AVUKATLIK VE NOTERLİK HUKUKU BİLGİSİ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Avukat ve Noterlerin yargı örgütündeki görevleri, sorumlulukları ve baÄŸlı bulundukları mevzuat.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 246– YARGILAMA GİDERLERİ (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Bu dersin içeriÄŸinde, yargılama giderleri, bu kapsamda harçlar, vekalet ücreti ve diÄŸer giderlerin neler olduÄŸu, ayrıca icra ve iflas takiplerinde, konkordatoda giderlerin ve bu giderlerin neler olduÄŸu, dava ve takip giderlerinden sorumluluÄŸun belirlenmesi, yargılama ve takip giderlerinin ödenmesi, yargılama ve takiplerde ortaya çıkan özel durumlarda yargılama giderlerinin neler olacağı ve kimin sorumlu olacağının belirlenmesi hususları yer alır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 254 – VERGİ HUKUKU VE MALİ MEVZUAT (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Bu ders kapsamında, vergi hukukunun konusu ve kaynakları, vergi hukukunda yorum, vergilendirme yetkisinin kaynağı, vergilendirme ilkeleri, vergi ödevi, vergi mükellefi, vergi sorumlusu, vergilendirme iÅŸlemleri ve süreçleri, verginin tarhı, verginin tebliÄŸi, verginin tahakkuku, verginin tahsili, vergi idaresinin örgütlenmesi ve mükellefi denetlemesi, Türk vergi sisteminde yürürlükte olan vergilerin ana hatları,mali hukuk tanımı ve kapsamı, kamu malı, kamu gideri, devlet borçları, kamu gelirleri, vergilendirme kavramları ve süreçleri, bütçe ilkeleri, bütçenin hazırlanması, uygulanması ve denetimi, kamu ihale mevzuatı iÅŸlenecektir.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 255– DİSİPLİN HUKUKU (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Bu ders kapsamında, disiplin yaptırımı kavramının hukuki niteliÄŸinin belirlenmesi, disiplin hukukunun temel ilkelerinin incelenmesi, disiplin soruÅŸturmasının usule iliÅŸkin kuralarının ve disiplin yaptırımlarının türlerinin belirlenmesi, memur hakkında ceza kavuÅŸturması yapılabilmesi için izlenmesi gereken usul kurallarının açıklanması, görevden uzaklaÅŸtırılma tedbirinin hukuki niteliÄŸinin üzerinde durulacaktır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 256-UZLAÅžTIRMA (SEÇMELİ)
Ders İçeriÄŸi:
Bu ders kapsamında, ceza hukuku soruÅŸturması veya kovuÅŸturması aÅŸamasında, uzlaÅŸtırma kapsamına giren bir suç nedeniyle ÅŸüpheli veya sanık ile maÄŸdur veya suçtan zarar gören ya da kanuni temsilcisinin kanun ve Ceza Muhakemesinde UzlaÅŸtırma YönetmeliÄŸi'ndeki usul ve esaslara uygun olarak anlaÅŸtırılmaları suretiyle uyuÅŸmazlığın giderilmesi sürecine iliÅŸkin teorik ve pratik bilgiler verilecektir.
Kredi: 2 AKTS:3
ADT 117-HUKUK BÜRO YÖNETİMİ VE SEKRETERLİĞİ
Ders İçeriÄŸi:
Yönetim ve büro yönetimi kavramları, yönetici, büro yöneticisi ve büro elemanlarının görev ve sorumlulukları, büro türleri, büro faaliyet alanları, büroların örgütlenme biçimleri, bürolarda planlama, örgütleme, kadrolama, koordinasyon, yöneltme ve denetim, ofis otomasyonu ve amaçları, veri tabanı oluÅŸturma yöntemleri, ergonomi, bürolarda ergonomi, antropometrik açıdan büroların tasarımı ve verimlilik bu dersin içeriÄŸini oluÅŸturmaktadır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 234- ÖRGÜTSEL DAVRANIÅž
Ders İçeriÄŸi:
Örgütsel davranışa giriÅŸ; Birey, grup, örgüt ve çevre kavramlarının açıklanması, örgütsel davranışın tarihsel geliÅŸimi ve yaklaşımlar. Örgütsel davranışın araÅŸtırma teknikleri; Örgütsel davranış bilimde yöntem, veri toplama teknikleri; gözlem, görüÅŸme, iÅŸletme kayıtlarının incelenmesi. Örgüt içinde birey kiÅŸilik; KiÅŸiliÄŸin oluÅŸumu ve etkileyen faktörler, kiÅŸiliÄŸin iÅŸ hayatındaki önemi, kiÅŸilik tipleri. Davranış, tutum ve iÅŸ tatmini; Davranış, deÄŸer ve tutum kavramları, örgüt kültürünün önemi, örgüt kültürünü öÄŸrenme ve geliÅŸtirme. Örgütlerde grup çalışması teknikleri; Grubun önemi ve çeÅŸitleri, örgütlerde grupla çalışma teknikleri, çaÄŸdaÅŸ grupla çalışma biçimleri.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT 119- HALKLA İLİŞKİLER VE TANITIM
Ders İçeriÄŸi:
Halkla İliÅŸkilerin, Tanımı, Tarihçesi ve Yakın Kavramlar, Halkla İliÅŸkiler İhtiyacını Ortaya Çıkaran Nedenler, İletiÅŸim, Halkla İliÅŸkilerde İzlenen Amaçlar ve İlkeler, Halkla İliÅŸkiler Biriminin Örgütlenmesi, Halkla İliÅŸkiler Programının GeliÅŸtirilmesi, Hedef Kitle, Halkla İliÅŸkiler Faaliyetleri, Halkla İliÅŸkiler Faaliyetlerinde Kullanılan İletiÅŸim Araçları, Halkla İliÅŸkilerde Etik, Kriz Yönetiminde Halkla İliÅŸkiler, Halkla İliÅŸkiler ve Sponsorluk, Halkla İliÅŸkilerde İmaj OluÅŸturma, Adalet Bakanlığı Halkla İliÅŸkiler Uygulamaları bu dersin içeriÄŸini oluÅŸturmaktadır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT-231 ADALET MESLEK ETİĞİ
Ders İçeriÄŸi:
Etik ve Ahlak Kavramları, Etik Gerekçelendirme, Kamu EtiÄŸi, Kamu EtiÄŸinin İlkeleri, Kamuda Ahlaka Uygun Olmayan Davranışların Nedenleri, Kamu EtiÄŸi Mevzuatı, Etik ve İnsan Hakları, Yargı EtiÄŸi I: Bağımsızlık, Yargı EtiÄŸi II: Tarafsızlık, Yargı EtiÄŸi III: MesleÄŸe Yaraşırlık, Yargı EtiÄŸi IV: Yetkinlik ve Özen, Badiou’nun Etik Kavramına Yaklaşımı, Adalet Personelinin Meslek EtiÄŸi, Mesleki YozlaÅŸma, Mobbing ve Cinsel Taciz bu dersin içeriÄŸini oluÅŸturmaktadır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT-233 YÖNETİM VE ORGANİZASYON
Ders İçeriÄŸi:
Yönetim ve örgüt kuramları, yönetimin iÅŸlevleri (planlama, örgütleme, personel alma, eÅŸgüdüm, denetim ve bütçeleme), yönetim ve yönetici kavramları ve tanımı, yönetim sürecinin temel özellikleri ve iÅŸletmeler için önemi, benzer kavramlarla karşılaÅŸtırma, yönetim biliminin geliÅŸimi, modern yönetim akımları, yönetim düÅŸüncesi ve örgüt kuramı, karşılaÅŸtırma ve deÄŸerlendirme, yönetim sistemi, yönetimde karar alma: yetki ve güç kavramları ve özellikleri, organizasyon kavramı: özellikleri, ilkeleri, organizasyon süreci ve planlama süreci ile karşılaÅŸtırma, bölümlendirme, kadrolama: özellikleri, kadrolama süreci, yöneltme, özellikleri, yöneltme süreci, örgütsel davranış ve liderlik, organizasyon yapıları, klasik yaklaşımdan günümüze organizasyon yapılarındaki deÄŸiÅŸim, karşılaÅŸtırma, koordinasyon, denetim, özellikleri, denetim süreci bu dersin içeriÄŸini oluÅŸturmaktadır.
Kredi: 2 AKTS: 3
ADT -235 İNSAN KAYNAKLARI YÖNETİMİ
Ders İçeriÄŸi:
İnsan Kaynakları Yönetimi'nin tanımı, önemi, temel ilkeleri, örgütlenme biçimi, kurum kültürü ve çalışan memnuniyeti, insan kaynakları planlaması, iÅŸ analizi ve süreçleri, iÅŸe alım, iÅŸ ve performans deÄŸerlendirme sistemleri ve ücret yönetiminin incelenmesi bu dersin içeriÄŸini oluÅŸturmaktadır.