V. ELT Konferansı

ELT Konferansı V

Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu tarafından bu yıl beşincisinin düzenlendiği İngilizce öğretiminin daha etkin bir şekilde nasıl yapılabileceğinin konuşulup tartışıldığı ‘Enhancing Learning Through Effective Teaching’ başlıklı bir konferans gerçekleştirilmiştir. 7 Mart 2020 Cumartesi günü Double Tree by Hilton Antalya Otel’inde çevre üniversiteler ve kolejlerden birçok öğretmenin yoğun katılımıyla gerçekleştirilen konferansta her biri alanlarında uzman olan yabancı üç konuşmacı izleyicilerle buluştu. İlk olarak uzun yıllardır Bilkent Üniversitesi İlkokulu, Lisesi ve Yabancı Diller Yüksekokulu’nda yöneticilik yapan Dr. John O’Dwyer eğitimcilere seslendi. Ardından Londra Glion Enstitüsü’nde yöneticilik yapan ve öğretmen eğitim programlarında (CELTA, Trinity TESOL) eğitmenlik yapan Varinder Unlu katılımcılara hitap etti. Son olarak öğretmen eğitimi üzerine çalışmalar yapan Nick Manthei konuşmasını tamamladı. Konferans sonunda izleyicilere sürpriz hediye çekilişi yapıldı.  Büyük beğeniyle dinlenen üç konuşmacıya ve desteklerinden dolayı Cambridge University Press, Dunya Education, MacMillan Education ve Oxford University Press yayınevlerine Antalya Bilim Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Dr. Murat Kaplan teşekkür etti ve bu tür organizasyonların dil öğretimine, öğretmen gelişimine büyük katkıda bulunduğunu belirterek, önümüzdeki yıllarda da katılımcıları bu tür organizasyonlarla İngilizce öğretimi alanında önemli isimlerle buluşturmak istediklerini söyledi.