Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2019-2020 Ders Müfredatını Görüntülemek için tıklayınız.

 

ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ
TURİZM FAKÜLTESİ 
GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ MÜFREDATI
(2022 - 2023)
1. YIL
1 Güz Dönemi         Teorik Pratik Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
GMS 1001 GASTRONOMİNİN TEMELLERİ         3 0 3 4  
GMS 1003 GIDA BİLİMİ          3 0 3 4  
TRM 1005 HİJYEN, SANİTASYON VE İŞ GÜVENLİĞİ         3 0 3 5  
TRM 1007 TEMEL OFİS PROGRAMLARI         1 2 2 5  
TRM 1009 TEMEL MATEMATİK         3 0 3 5  
HIST 101 ATATÜRK İLKE ve İNKİLAPLARI I         2 0 2 2  
TURK 101 TÜRK DİLİ I         2 0 2 2  
ACE 10X ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - AKADEMİK İNGİLİZCE         3 0 3 3  
          TOPLAM 20 2 21 30  
2 Bahar Dönemi         Teorik Pratik Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
GMS 1002 MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ         2 2 3 6 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 1004 BESLENME İLKELERİ         3 0 3 5  
GMS 1006 TEMEL SANAT EĞİTİMİ         2 1 3 6  
TRM 1002 YÖNETİME GİRİŞ         3 0 3 6  
TURK 102 TÜRK DİLİ II          2 0 2 2  
HIST 102 ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARI II         2 0 2 2  
ACE 10X ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - AKADEMİK İNGİLİZCE         3 0 3 3  
          TOPLAM 17 3 19 30  
DERSLER     DERS SAYISI KREDİ AKTS  
TEMEL DERSLER     9 26 46  
GENEL DERSLER     4 8 8  
ALAN SEÇMELİ DERSLER     2 6 6  
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER     0 0 0  
    1. YIL TOPLAM 15 40 60  
                     
                     
2. YIL
3 Güz Dönemi         Teorik Pratik Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
GMS 2001 MUTFAK UYGULAMALARI I         1 3 3 6 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 2003 YİYECEK TARİHİ         3 0 3 3  
GMS 2005 EKMEKÇİLİK          1 3 3 4 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 2007 İÇECEKLER          3 0 3 4  
TRM 2001 YİYECEK ve İÇECEK YÖNETİMİ         3 0 3 5  
TRM 2005 PAZARLAMAYA GİRİŞ         3 0 3 5  
*** 201 ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL I         3 0 3 3  
          TOPLAM 17 6 21 30  
4 Bahar Dönemi         Teorik Pratik Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
GMS 2000 STAJ I          0 2 1 10 Ön Koşul: GMS 1002
GMS 2002 MUTFAK UYGULAMALARI II         1 3 3 5 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 2004 MENÜ PLANLAMA         3 0 3 3  
GMS 2006 PASTACILIK          1 3 3 4 Ön Koşul: TRM 1005
TRM 2004 MALİYET YÖNETİMİ         2 1 3 5  
*** 202 ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL II         3 0 3 3 Ön Koşul: ***201 Yabancı Dil I
          TOPLAM 10 9 16 30  
DERSLER     DERS SAYISI KREDİ AKTS  
TEMEL DERSLER     11 31 54  
GENEL DERSLER     0 0 0  
ALAN SEÇMELİ DERSLER     2 6 6  
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER     0 0 0  
    2. YIL TOPLAM 13 37 60  
                     
                     
3. YIL
5 Güz Dönemi         Teorik Pratik   AKTS Ön / Yan Koşul
GMS 3001 MUTFAK UYGULAMALARI III         1 3 3 6 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 3003 GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ         3 0 3 4  
GMS 3005 YÖRESEL MUTFAKLAR         1 3 3 5 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 3007 YİYECEK KÜLTÜRÜ         3 0 2 4  
TRM 3001 HİZMET PAZARLAMASI         3 0 3 5 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 3XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3  
*** 301 ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL III         3 0 3 3 Ön Koşul: *** 202 Yabancı Dil II
          TOPLAM 16 0 19 30  
6 Bahar Dönemi         Teorik Pratik Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
GMS 3000 STAJ II          0 2 1 10 Ön Koşul: GMS 2000
GMS 3002 MUTFAK UYGULAMALARI IV         1 3 3 5 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 3004 TÜRK MUTFAĞI         1 3 3 4 Ön Koşul: TRM 1005
KPL 101 KARİYER PLANLAMA         1 0 1 2  
GMS 3XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3  
GMS 3XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3  
*** 302 ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL IV         3 0 3 3 Ön Koşul: *** 301 Yabancı Dil III
          TOPLAM 10 8 15 30  
DERSLER     DERS SAYISI KREDİ AKTS  
TEMEL DERSLER     7 21 43  
GENEL DERSLER     1 1 2  
ALAN SEÇMELİ DERSLER     5 12 15  
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER     0 0 0  
    3. YIL TOPLAM 13 34 60  
                     
                     
4. YIL
7 Güz Dönemi         Teorik Pratik Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
GMS 4001 MUTFAK UYGULAMALARI V         1 3 3 6 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 4003 ULUSLARARASI MUTFAK UYGULAMALARI         1 3 3 6 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 4005 BAHÇE ÜRÜNLERİ YETİŞTİRME         1 2 2 5  
GMS 4007 TESİSİ YÖNETİMİ VE TASARIMI         3 0 3 4  
GMS 4XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3  
GMS 4XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3  
USD 100 ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS         2 0 2 3  
          TOPLAM 12 8 17 30  
8 Bahar Dönemi         Teorik Pratik Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
GMS 4002 MUTFAK UYGULAMALARI VI         1 3 3 5 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 4004 VEJETARYEN MUTFAĞI         1 3 3 5 Ön Koşul: TRM 1005
GMS 4006 MEZUNİYET PROJESİ         3 1 4 5  
GMS 4XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3 Eşdeğerlilik:
TRM 4152 15 AKTS
İlgili mevzuat Md. 10
GMS 4XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3
GMS 4XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3
GMS 4XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3
GMS 4XXX ALAN SEÇMELİ DERS         2 0 2 3
          TOPLAM 15 7 20 30  
DERSLER     DERS SAYISI KREDİ AKTS  
TEMEL DERSLER     7 21 36  
GENEL DERSLER     0 0 0  
ALAN SEÇMELİ DERSLER     7 14 21  
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER     1 3 3  
    4. YIL TOPLAM 15 38 60  
                     
                     
ALAN SEÇMELİ DERSLER         Teorik Pratik Kredi AKTS  
  Grup - 0 (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alan Seçmelileri)                  
GMS 3011 GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK         2 0 2 3  
GMS 3013 GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER         2 0 2 3  
GMS 3015 TURİZM VE KONAKLAMA SEKTÖRÜ         2 0 2 3  
GMS 3006 DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ         2 0 2 3  
GMS 3008 ULUSLARARASI MUTFAKLARDA PEYNİR ÇEŞİTLERİ         2 0 2 3  
GMS 3010 GIDALARIN DUYUSAL DEĞERLENDİRMESİ         2 0 2 3  
GMS 3012 GASTRONOMİ TURİZMİ         2 0 2 3  
TRM 4063 PAZAR ARAŞTIRMASI         2 0 2 3  
TRM 4011 GIDA VE MEDYA         2 0 2 3  
GMS 4013 GIDA ETİĞİ          2 0 2 3  
GMS 4015 GIDA SEKTÖRÜNDE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME         2 0 2 3  
TRM 4056 RESTORAN OPERASYONU VE GİRİŞİMCİLİK         2 0 2 3  
GMS 4012 GIDA MEVZUATI         2 0 2 3  
GMS 4014 İÇECEK KÜLTÜRÜ         2 0 2 3  
GMS 4016 GIDA POLİTİKALARI         2 0 2 3  
GMS 4018 BANKET VE ZİYAFET YÖNETİMİ         2 0 2 3  
GMS 4020 YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ         2 0 2 3  
GMS 4022 GASTRONOMİ SEMİNERLERİ         2 0 2 3  
GMS 4024 YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI         2 0 2 3  
GMS 4026 MOLEKÜLER GASTRONOMİ         2 0 2 3  
GMS 4028 PROFESYONEL TABAK DİZAYNI         2 0 2 3  
  Grup - 1 (Mesleki Eğitim Seçmelileri)                  
TRM 4152 GÖLGE YÖNETİCİLİK         1 15 8 15  
  Grup - 2 (Yabancı Dil Seçmelileri)                  
SPA 201 İSPANYOLCA I         3 0 3 3  
GRM 201 ALMANCA I         3 0 3 3  
CHI 201 ÇİNCE I         3 0 3 3  
RUS 201 RUSÇA I         3 0 3 3  
SPA 202 İSPANYOLCA II         3 0 3 3  
GRM 202 ALMANCA II         3 0 3 3  
CHI 202 ÇİNCE II         3 0 3 3  
RUS 202 RUSÇA II         3 0 3 3  
SPA 301 İSPANYOLCA III         3 0 3 3  
GRM 301 ALMANCA II         3 0 3 3  
CHI 301 ÇİNCE III         3 0 3 3  
RUS 301 RUSÇA III         3 0 3 3  
SPA 302 İSPANYOLCA IV         3 0 3 3  
GRM 302 ALMANCA IV         3 0 3 3  
CHI 302 ÇİNCE IV         3 0 3 3  
RUS 302 RUSÇA IV         3 0 3 3  
  Grup - 3 (Akademik İngilizce Seçmelileri)                  
ACE 101 AKADEMİK OKUMA VE YAZMAYA GİRİŞ         3 0 3 3  
ACE 102 AKADEMİK OKUMA VE YAZMA         3 0 3 3 Ön Koşul: ACE 101
ACE 103 SUNUM BECERİLERİ         3 0 3 3  
ACE 104 İLETİŞİM BECERİLERİ         3 0 3 3  
ALINDAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI DERS SAYISI KREDİ AKTS  
56 149 240  
Form No: ÜY-FR-1053 Yayın Tarihi: 25.08.2021 Değ.Tarihi: -Değ. No: 0