Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2019-2020 Ders Müfredatını Görüntülemek için tıklayınız.
ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ TURİZM FAKÜLTESİ GASTRONOMİ VE MUTFAK SANATLARI BÖLÜMÜ MÜFREDATI (2022 - 2023) |
||||||||||
1. YIL | ||||||||||
1 Güz Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 1001 | GASTRONOMİNİN TEMELLERİ | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
GMS 1003 | GIDA BİLİMİ | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
TRM 1005 | HİJYEN, SANİTASYON VE İŞ GÜVENLİĞİ | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
TRM 1007 | TEMEL OFİS PROGRAMLARI | 1 | 2 | 2 | 5 | |||||
TRM 1009 | TEMEL MATEMATİK | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
HIST 101 | ATATÜRK İLKE ve İNKİLAPLARI I | 2 | 0 | 2 | 2 | |||||
TURK 101 | TÜRK DİLİ I | 2 | 0 | 2 | 2 | |||||
ACE 10X | ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - AKADEMİK İNGİLİZCE | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
TOPLAM | 20 | 2 | 21 | 30 | ||||||
2 Bahar Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 1002 | MUTFAK UYGULAMALARINA GİRİŞ | 2 | 2 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 1004 | BESLENME İLKELERİ | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
GMS 1006 | TEMEL SANAT EĞİTİMİ | 2 | 1 | 3 | 6 | |||||
TRM 1002 | YÖNETİME GİRİŞ | 3 | 0 | 3 | 6 | |||||
TURK 102 | TÜRK DİLİ II | 2 | 0 | 2 | 2 | |||||
HIST 102 | ATATÜRK İLKE VE İNKİLAPLARI II | 2 | 0 | 2 | 2 | |||||
ACE 10X | ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS - AKADEMİK İNGİLİZCE | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
TOPLAM | 17 | 3 | 19 | 30 | ||||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
TEMEL DERSLER | 9 | 26 | 46 | |||||||
GENEL DERSLER | 4 | 8 | 8 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 2 | 6 | 6 | |||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
1. YIL TOPLAM | 15 | 40 | 60 | |||||||
2. YIL | ||||||||||
3 Güz Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 2001 | MUTFAK UYGULAMALARI I | 1 | 3 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 2003 | YİYECEK TARİHİ | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GMS 2005 | EKMEKÇİLİK | 1 | 3 | 3 | 4 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 2007 | İÇECEKLER | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
TRM 2001 | YİYECEK ve İÇECEK YÖNETİMİ | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
TRM 2005 | PAZARLAMAYA GİRİŞ | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
*** 201 | ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
TOPLAM | 17 | 6 | 21 | 30 | ||||||
4 Bahar Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 2000 | STAJ I | 0 | 2 | 1 | 10 | Ön Koşul: GMS 1002 | ||||
GMS 2002 | MUTFAK UYGULAMALARI II | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 2004 | MENÜ PLANLAMA | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GMS 2006 | PASTACILIK | 1 | 3 | 3 | 4 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
TRM 2004 | MALİYET YÖNETİMİ | 2 | 1 | 3 | 5 | |||||
*** 202 | ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL II | 3 | 0 | 3 | 3 | Ön Koşul: ***201 Yabancı Dil I | ||||
TOPLAM | 10 | 9 | 16 | 30 | ||||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
TEMEL DERSLER | 11 | 31 | 54 | |||||||
GENEL DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 2 | 6 | 6 | |||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
2. YIL TOPLAM | 13 | 37 | 60 | |||||||
3. YIL | ||||||||||
5 Güz Dönemi | Teorik | Pratik | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||||
GMS 3001 | MUTFAK UYGULAMALARI III | 1 | 3 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 3003 | GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
GMS 3005 | YÖRESEL MUTFAKLAR | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 3007 | YİYECEK KÜLTÜRÜ | 3 | 0 | 2 | 4 | |||||
TRM 3001 | HİZMET PAZARLAMASI | 3 | 0 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 3XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
*** 301 | ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL III | 3 | 0 | 3 | 3 | Ön Koşul: *** 202 Yabancı Dil II | ||||
TOPLAM | 16 | 0 | 19 | 30 | ||||||
6 Bahar Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 3000 | STAJ II | 0 | 2 | 1 | 10 | Ön Koşul: GMS 2000 | ||||
GMS 3002 | MUTFAK UYGULAMALARI IV | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 3004 | TÜRK MUTFAĞI | 1 | 3 | 3 | 4 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
KPL 101 | KARİYER PLANLAMA | 1 | 0 | 1 | 2 | |||||
GMS 3XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
*** 302 | ALAN SEÇMELİ DERS - YABANCI DİL IV | 3 | 0 | 3 | 3 | Ön Koşul: *** 301 Yabancı Dil III | ||||
TOPLAM | 10 | 8 | 15 | 30 | ||||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
TEMEL DERSLER | 7 | 21 | 43 | |||||||
GENEL DERSLER | 1 | 1 | 2 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 5 | 12 | 15 | |||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
3. YIL TOPLAM | 13 | 34 | 60 | |||||||
4. YIL | ||||||||||
7 Güz Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 4001 | MUTFAK UYGULAMALARI V | 1 | 3 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 4003 | ULUSLARARASI MUTFAK UYGULAMALARI | 1 | 3 | 3 | 6 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 4005 | BAHÇE ÜRÜNLERİ YETİŞTİRME | 1 | 2 | 2 | 5 | |||||
GMS 4007 | TESİSİ YÖNETİMİ VE TASARIMI | 3 | 0 | 3 | 4 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
USD 100 | ALAN DIŞI SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TOPLAM | 12 | 8 | 17 | 30 | ||||||
8 Bahar Dönemi | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | |||||
GMS 4002 | MUTFAK UYGULAMALARI VI | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 4004 | VEJETARYEN MUTFAĞI | 1 | 3 | 3 | 5 | Ön Koşul: TRM 1005 | ||||
GMS 4006 | MEZUNİYET PROJESİ | 3 | 1 | 4 | 5 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | Eşdeğerlilik: TRM 4152 15 AKTS İlgili mevzuat Md. 10 |
||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4XXX | ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TOPLAM | 15 | 7 | 20 | 30 | ||||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
TEMEL DERSLER | 7 | 21 | 36 | |||||||
GENEL DERSLER | 0 | 0 | 0 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 7 | 14 | 21 | |||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 1 | 3 | 3 | |||||||
4. YIL TOPLAM | 15 | 38 | 60 | |||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | Teorik | Pratik | Kredi | AKTS | ||||||
Grup - 0 (Gastronomi ve Mutfak Sanatları Alan Seçmelileri) | ||||||||||
GMS 3011 | GIDA VE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3013 | GASTRONOMİDE YENİ TRENDLER | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3015 | TURİZM VE KONAKLAMA SEKTÖRÜ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3006 | DÜNYA MUTFAK KÜLTÜRLERİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3008 | ULUSLARARASI MUTFAKLARDA PEYNİR ÇEŞİTLERİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3010 | GIDALARIN DUYUSAL DEĞERLENDİRMESİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 3012 | GASTRONOMİ TURİZMİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TRM 4063 | PAZAR ARAŞTIRMASI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TRM 4011 | GIDA VE MEDYA | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4013 | GIDA ETİĞİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4015 | GIDA SEKTÖRÜNDE YENİ ÜRÜN GELİŞTİRME | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
TRM 4056 | RESTORAN OPERASYONU VE GİRİŞİMCİLİK | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4012 | GIDA MEVZUATI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4014 | İÇECEK KÜLTÜRÜ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4016 | GIDA POLİTİKALARI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4018 | BANKET VE ZİYAFET YÖNETİMİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4020 | YİYECEK VE İÇECEK SERVİSİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4022 | GASTRONOMİ SEMİNERLERİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4024 | YEMEK FOTOĞRAFÇILIĞI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4026 | MOLEKÜLER GASTRONOMİ | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
GMS 4028 | PROFESYONEL TABAK DİZAYNI | 2 | 0 | 2 | 3 | |||||
Grup - 1 (Mesleki Eğitim Seçmelileri) | ||||||||||
TRM 4152 | GÖLGE YÖNETİCİLİK | 1 | 15 | 8 | 15 | |||||
Grup - 2 (Yabancı Dil Seçmelileri) | ||||||||||
SPA 201 | İSPANYOLCA I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GRM 201 | ALMANCA I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
CHI 201 | ÇİNCE I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
RUS 201 | RUSÇA I | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
SPA 202 | İSPANYOLCA II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GRM 202 | ALMANCA II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
CHI 202 | ÇİNCE II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
RUS 202 | RUSÇA II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
SPA 301 | İSPANYOLCA III | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GRM 301 | ALMANCA II | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
CHI 301 | ÇİNCE III | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
RUS 301 | RUSÇA III | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
SPA 302 | İSPANYOLCA IV | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
GRM 302 | ALMANCA IV | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
CHI 302 | ÇİNCE IV | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
RUS 302 | RUSÇA IV | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
Grup - 3 (Akademik İngilizce Seçmelileri) | ||||||||||
ACE 101 | AKADEMİK OKUMA VE YAZMAYA GİRİŞ | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
ACE 102 | AKADEMİK OKUMA VE YAZMA | 3 | 0 | 3 | 3 | Ön Koşul: ACE 101 | ||||
ACE 103 | SUNUM BECERİLERİ | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
ACE 104 | İLETİŞİM BECERİLERİ | 3 | 0 | 3 | 3 | |||||
ALINDAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | |||||||
56 | 149 | 240 | ||||||||
Form No: ÜY-FR-1053 Yayın Tarihi: 25.08.2021 Değ.Tarihi: -Değ. No: 0 |