Antalya Bilim Üniversitesi ile Rixos Otelleri arasında Eğitim İş Birliği Protokolü

Antalya Bilim Üniversitesi (ABU) ile Rixos Otelleri arasında imzalanan eğitim iş birliği protokolü sayesinde, ABU'nun Turizm İşletmeciliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, ve Aşçılık  bölümlerinde eğitim gören öğrencilerimiz Rixos bursu ile üniversite eğitimlerine yurtdışında devam etme fırsatı bulmaktadır. Bu anlaşmanın Mühendislik fakültemizi de kapsaması hedeflenmektedir.  ABU desteği ile her yaz dört ay Rixos otellerinde iş deneyimi kazanan öğrenciler, mezun olduklarında 2 yabancı dili akıcı konuşan, Türkiye ve dünya uygulamalarına hakim, 2 yaz lisede, 4 yaz üniversitede toplam 6 sezon deneyimli yönetici adayları olarak sektöre hazır hale gelmektedir.

 

Bu iş birliğinin bir diğer önemli ayağı ise Rixos çalışanlarına ABU yüksek lisans programları için sunulan %25 yüksek lisans indirimidir. Mark Antalya kampüsünde akşam saatlerinde gerçekleştirilen yüksek lisans ve doktora dersleri sayesinde, çalışanlar iş hayatlarına ara vermeden akademik gelişimlerini sürdürebilmektedir.

 

Bu stratejik iş birliği ile, turizm sektörü için nitelikli insan kaynağı yetiştirilmesi hedeflenerek, sektörün rekabet gücünün artırılması amaçlanmaktadır. ABU, himayesinde meslek lisesi olan tüm tesisleri, bu başarılı iş birliğine katılarak, sektörün geleceğine yatırım yapmaya davet ediyor.