Food Science
Functional Food
merve.solmaz@antalya.edu.tr
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Ondokuz Mayıs Üniversitesi
Akdeniz Üniversitesi (Devam ediyor)
Merve SOLMAZ, 2013 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Aynı üniversitede yüksek lisans eğitimine başlamış, 2017 yılında yüksek lisans eğitimini tamamlamıştır. Yüksek lisans sürecinde ekstraksiyon teknikleri, HPLC (Yüksek Performanslı Sıvı Kromotografisi) ve kurutma metodları üzerine çalışmıştır. 2013-2014 yılları arasında bir danışmanlık firmasında AB fonlarına yönelik projelerin hazırlanmasında Proje Yöneticisi olarak çalışmıştır. Akdeniz Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Ana Bilim Dalı doktora programında eğitimine devam etmektedir. Güncel çalışmaları Gıda Kimyası ve Fonksiyonel Gıdalar üzerinedir.