Antalya İli Göç İdaresi Müdürlüğü ve Dış İşleri Bakanlığı Antalya Temsilciliği Ziyaretleri

Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri 28 Kasım 2019 tarihinde Antalya İli Göç İdaresi Müdürlüğü ve Dış İşleri Bakanlığı Antalya Temsilciliği ziyaretlerini gerçekleştirdiler.

İlk olarak Göç Politikaları dersi kapsamında Göç İdaresi’ni ziyaret eden öğrenciler, uluslararası göç alanındaki çalışmaları yerinde görme fırsatı buldular. Uyum ve İletişim Çalışma Grubu Başkanı Sosyolog Ahmet ALGÜL tarafından yapılan sunumun ardından gerçekleşen soru – cevap etkinliğinde öğrenciler merak duydukları konuları gündeme getirme fırsatı buldular.

Daha sonrasında Dış İşleri Bakanlığı Antalya Temsilciliği’ne yapılan ziyarette bölüm öğrencileri Büyükelçi Avni AKYOL ile söyleşi gerçekleştirdiler. Öğrenciler yurtiçi temsilciliklerin işleyişi ve diplomasinin zaman içeresindeki gelişimi başta olmak üzere Dış İşleri Bakanlığının işleyişi ile ilgili detaylı bilgi aldılar.