Çağla MCKENZIE
  • Araştırma Alanları

    Food Regulations

    Food Safety

    Food Sustainability and Traditional Foods

  • E-Posta Adresi

    cagla.mckenzie@antalya.edu.tr

  • Lisans

    Uludağ Üniversitesi

  • Yüksek Lisans

    Uludağ Üniversitesi

  • Doktora

    University of Bonn

  • CV Görüntüle

Çağla MCKENZIE

Çağla MCKENZIE, Almanya Bonn Üniversitesi Gıda Teknolojisi ve Biyoteknoloji Bölümünde kurutulmuş gıdalar üzerine doktorasını tamamladıktan sonra İngiltere ve Almanya’da çeşitli firmalarda gıda araştırmaları (fermantasyon teknolojileri) ve gıda mevzuatları (gıda etiketlemeleri, katkı maddeleri, beslenme, sağlık ve besin beyanları) üzerine profesyonel düzeyde çalışmıştır.  Birleşik Krallık, Royal Society for Public Health kurumundan Gıda İşletmeleri için Yönetici seviyesinde Tehlike Analizleri ve Kritik Kontrol Noktaları (HACCP) üzerine sertifika almaya hak kazanmıştır.  2016 Bahar döneminde Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesine doktor öğretim üyesi olarak atanmış, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm ve Otelcilik bölümlerinde dersler vermektedir.   Başlıca ilgi alanları arasında Gıda Mevzuatı, Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilirliği, Geleneksel Gıdalar ve Coğrafi İşaretli Ürünler gelmektedir.