Çağla MCKENZIE

Çağla MCKENZIE

Doktora
University of Bonn
Yüksek Lisans
Uludağ Üniversitesi
Lisans
Uludağ Üniversitesi

Dr. McKenzie, 1995 yılında Uludağ Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümünde başladığı lisans eğitiminden mezun olduktan sonra Gıda Mikrobiyolojisi alanındaki yüksek lisans programına devam etmiştir. Analizlerini Bursa'daki Baktat gıda fabrikasında yaptığı, tez konusu "Hazır Konserve Yemeklerin Üretim Aşamasında Bakteri Yükünün Belirlenmesi olan yüksek lisans derecesini 2001'de almaya hak kazanmıştır. 1998 yılında lisans stajını yapmak üzere ilk defa gittiği Almanya Bonn üniversitesine, 2003 yılında tekrar dönmüş ve tez konusu kurutulmuş gıdalar olan doktorasını 2008 yılında tamamlamıştır. Dr. McKenzie, doktorasını takiben İngiltere ve Almanya’da Leatherhead Food Research, Herbalife ve Frings gibi çeşitli firmalarda gıda araştırmaları (fermantasyon teknolojileri), beslenme ve kilo kontrolü ile birlikte farklı ülkelerin gıda mevzuatları (gıda etiketlemeleri, katkı maddeleri, sağlık ve besin beyanları) üzerine profesyonel düzeyde çalışmıştır. 2017 Bahar döneminde Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesine yardımcı doçent olarak atanan Dr. Mckenzie, Gastronomi ve Mutfak Sanatları ve Turizm ve Otelcilik bölümlerinde halen dersler vermektedir. Başlıca ilgi alanları arasında Gıda Güvenliği ve Sürdürülebilirliği, Atık Yönetimi,Geleneksel Gıdalar ve Coğrafi İşaretli Ürünler ve Gıda Mevzuatı gelmektedir. İngiltere'deki Royal Society for Public Health'ten yönetici düzeyinde HACCP sertifikası ve Türkiye'de ISO 22000:2018 baş denetçi ünvanı da dahil olmak üzere bir dizi gıda güvenliği sertifikasına sahip olan Dr. McKenzie, sürdürülebilirlik ve gıdaların coğrafi işaretlenmesi gibi alanlardaki yayınlarının yanı sıra gıda güvenliği ile ilgili araştırmalar da yapmaktadır.

Araştırma Alanları

Food Regulations,

Food Safety,

Food Sustainability and Traditional Foods