Antalya Bilim Üniversitesi Kırsal Alanlarda Dijital Mentorluk İçin Erasmus Plus Projesine Katıldı

Antalya Bilim Üniversitesi, kırsal alanlarda yaşayan engelli gençlere yönelik dijital mentorluk programıyla bağımsız bir yaşam sürmelerine yardımcı olmayı amaçlayan "Kırsal Alanlarda Engelli Gençlere Yönelik Dijital Mentorluk: Bağımsız Bir Yaşam İçin Becerilerin Geliştirilmesi; Geleceğimin İyileştirilmesi-DIGIT2ME" adlı Erasmus Plus projesine stratejik ortak oldu. 23-26 Ocak 2024 tarihleri arasında İspanya'nın Sevilla kentinde gerçekleşen ve FAMS COCEMFE tarafından ev sahipliği yapılan açılış toplantısıyla bu işbirliğine start verildi. İspanyol Ulusal Ajansı'nın finanse ettiği proje, engelli gençlerin dijital becerilerini geliştirerek hayatlarını zenginleştirmeyi ve Avrupa genelinde daha kapsayıcı topluluklar oluşturmayı hedefliyor.

Bu projeye Antalya Bilim Üniversitesi'nin yanı sıra, çeşitli Avrupa ülkelerinden bir dizi ortak da katılıyor. Bunlar arasında Slovenya'dan Ozara Storitveno In Invalidsko Podjetje Doo, Almanya'dan Ländliche Erwachsenenbildung Thüringen e.V., İtalya'dan Consorzio Cooperative Sociali Global Med Care, Litvanya'dan Viesoji Istaiga Baltijos Edukaciniu Technologiju Institutas ve İspanya'dan Fundació Support-Girona bulunuyor. Bu geniş kapsamlı işbirliği, projenin 400.000 euro bütçe ile desteklendiğini ve bu sayede gençlere yönelik etkili ve sürdürülebilir bir mentorluk programı sunmayı amaçladığını gösteriyor. Bu stratejik ortaklık, engelli gençlerin yaşamlarında olumlu bir değişim yaratma ve dijital dünyada kendilerine yer edinmelerine yardımcı olma yolunda önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. 36 ay sürecek olan Projeyi Türkiye Koordinatörü olarak Ekonomi bölümünden Asist. Dr. Melike Çetin yönetecek.