"Yerel Ekonomileri Güçlendirmek için Kırsal Toplumların Dijital Girişimcilikle Güçlendirilmesi-DIGIBOOST" Projesi başladı!

Ekonomi Bölümü'nden Yrd. Dr. Melike Çetin liderliğinde 36 ay sürecek olan kırsal toplulukların dijital olarak güçlendirilmesini amaçlayan “Yerel Ekonomileri Güçlendirmek İçin Kırsal Toplumların Dijital Girişimcilikle Güçlendirilmesi-DIGIBOOST” projesi, 14 Şubat'ta Antalya'da düzenlenen açılış toplantısıyla resmen başladı. Antalya Bilim Üniversitesi'nin öncülüğünde, Türkiye, İspanya, Slovenya, Litvanya ve İtalya'dan ortakların bir araya gelerek başlattıkları ortak çalışmanın ilk adımı atıldı.

Proje, kırsal alanlardaki dijital dönüşüm zorluklarını ele alıyor!

Bir AB Erasmus Stratejik İşbirliği projesi olan ve Türkiye Ulusal Ajansı tarafından fonlanan DIGIBOOST projesiyle ilgili yakın zamanda Antalya'da düzenlenen toplantı, kırsal alanlardaki dijital dönüşüm zorluklarını ele almak üzere Türkiye, İspanya, Slovenya, Litvanya ve İtalya'dan ortakları bir araya getirdi. 250.000 Avro bütçeli girişim, bu toplulukları dijital girişimcilik yoluyla güçlendirmeyi ve böylece yerel ekonomileri güçlendirmeyi amaçlıyor. Proje, özellikle teknoloji ve eğitime erişimin sınırlı olduğu kırsal ortamlarda ekonomik kalkınma için dijital becerilerin önemini vurguluyor. Bireylerin dijital ekonomiye katılımını sağlamak için eğitim, farkındalık ve teknik destek sağlamayı, böylece bu alanlarda iş fırsatları yaratmayı ve işsizliği azaltmayı amaçlamaktadır. Antalya Bilim Üniversitesi liderliğindeki ortaklık, kırsal toplulukların dijital dünyaya entegre edilmesi ve hızla gelişen dijital ortamda geride kalmamalarının sağlanması yönünde önemli bir adımdır.