Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü Öğrencilerinin Ankara Gezisi

"Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü 3. ve 4. sınıflarıyla Küresel Siyaset ve Uluslararası İllişkiler yüksek lisans programlarında okuyan  bir grup öğrencimiz Bölüm Başkanı Prof. Dr. Tarık Oğuzlu ve Bölüm Araştırma Görevlisi Şevket Sefa rehberliğinde 13-15 Mayıs 2019 tarihleri arasında Ankara'ya bir gezi gerçekleştirdiler. Gezi kapsamında öğrencilerimiz sırasıyla Anıtkabir, Ortadoğu Stratejik Araştırmalar Merkezi (ORSAM),  İran Araştırmaları Merkezi (İRAM), Dış İşleri Bakanlığı Stratejik Araştırmalar Merkezi (SAM), Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfı (TEPAV), Türkiye Radyo ve Televizyon Kurumu (TRT), Siyaset, Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA), Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) ve İsveç Büyükelçiliği'ni ziyaret ettiler. Yoğun geçen program kapsamında öğrencilerimiz üst düzey siyaset ve devlet adamları ile düşünce kuruluşu uzmanları ve diplomatlarla tanışma ve fikir alışverişinde bulunma fırsatı elde ettiler. Mezuniyet sonrası kariyer olanakları hakkında faydalı bilgiler edindiler."