EE 3002
Telekomünikasyona Giriş
Öğretim Elemanı: Dr. Öğr. Üyesi Mustafa ÖZMEN
Dersin Amacı
Bu ders, öğrencileri iletişim sistemlerinin yapı taşlarıyla tanıştırmayı amaçlamaktadır. Öğrenciler veri iletiminde sinyal işleme tekniklerini kullanmayı öğreneceklerdir. Modern iletişim sistemlerini optimize etmek için beceriler geliştirecekler.
Dersin İçeriği
Bu ders iletişim teorisinin temellerini kapsar: sinyal analizi ve iletimi, genlik modülasyonu (AM), karesel genlik modülasyonu (QAM), frekans modülasyonu (FM), faz modülasyonu (PM), faz kilitli döngüler, örnekleme, nicemleme, darbe iletimi , dijital veri iletimi ve son dijital iletişim teknolojileri.
Dersin Ön Koşulu/ Yan Koşulu
EE 3005 Sinyaller ve Sistemler
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1- Modern Digital and Analog communication systems by Lathi.Fundamentals of Communication Systems, Second Edition by John G. Proakis and Masoud Salehi
Akademik Dürüstlük ve Yapay Zeka
Bu derste tüm öğrencilerden akademik dürüstlük ilkelerine uygun hareket etmeleri beklenmektedir. Kopya çekme, intihal, başkasının çalışmasını kendi çalışması gibi sunma ve yetkisiz iş birliği kesinlikle yasaktır. Tüm ödev, proje ve sınav çalışmaları öğrencinin kendi özgün emeğini yansıtmalıdır. Üretken yapay zekâ araçları yalnızca destekleyici öğrenme aracı olarak kullanılabilir. Öğrenciler, bu araçları kavramsal açıklamaları anlamak, alternatif çözüm yollarını incelemek veya kendi çözümlerini kontrol etmek amacıyla kullanabilirler. Ancak yapay zekâ tarafından üretilen içeriklerin doğrudan kopyalanarak ödev veya sınavlarda sunulması akademik ihlal olarak değerlendirilir. Öğrenciler, yapay zekâ araçlarından yararlandıkları durumlarda bunu açıkça belirtmekle yükümlüdür. Nihai çözüm, analiz ve yorumların öğrenciye ait olması zorunludur. Aksi durumlar üniversitenin akademik etik yönergeleri kapsamında değerlendirilir.