Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesi, 2010 yılında kurulmuş, Turizm İşletmecililiği Bölümü ile 2012-2013 ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü ile 2017-2018 Akademik döneminde ilk öğrencilerini kabul etmiştir. Fakültemiz çağdaş, kaliteli ve sektör ihtiyaçlarına uygun eğitim programları sunan, deneyimli ve nitelikli bir akademik kadro ile eğitim-öğretim sunmaktadır. Fakültemiz öğrencileri, lisans eğitiminin ilk yılında Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları alanına yönelik temel teorik bilgiler edinmektedir. Bununla birlikte, ikinci ve üçüncü eğitim yıllarının yaz dönemlerinde toplamda 120 gün süren staj programlarına katılarak teorik bilgilerini uygulamaya dönüştürmektedir. Turizm sektörü, dinamik yapısı, sürekli gelişen doğası ve yüksek ekonomik katkısıyla hem dünya genelinde hem de ülkemizde büyümesini sürdürmektedir. Bu bağlamda fakültemiz, sektörün yanı sıra kamu ve eğitim kurumlarının ihtiyaç duyduğu nitelikli, entelektüel birikimi yüksek, mevcut durumu analiz edebilen ve geleceğe yönelik stratejik planlar geliştirebilen bireyler yetiştirmeyi hedeflemektedir. Bölümümüzden mezun olan öğrenciler, edindikleri yetkinlikler ve kariyer beklentileri doğrultusunda, turizm ve otel işletmelerinde ve yiyecek içecek işletmelerinde istihdam edilme şansına sahip olmaktadır.