ARC 1012
Architectural Design Studio İI
Instructor: Dr. Öğr. Üyesi Esin BÖLÜKBAŞ DAYI
Course Objectives
Bu dersin amacı, tasarım sürecinin temel kavramlarını düşünme ve anlama becerisi kazandırmak, bu kavramları mimarlık disiplini bağlamında incelemek, mimari tasarım fikirlerini tartışma yeteneğini geliştirmek, bu fikirleri etkili bir şekilde iletebilecek üç boyutlu temsiller tasarlamayı öğretmek, mimarlık tasarımına özgü fikirlerin aktarıldığı ürünleri analiz etme ve eleştirme becerisi kazandırmak ve temel tasarım ilkeleri ile mimari tasarım pratikleri arasında bağlantılar kurmayı sağlamaktır.
Prerequisites / Corequisites
ARC 1011
Course Books / Materials / Recommended Resources
Lefebvre, H. (2013). Rhythmanalysis: Space, time and everyday life (RitimAnaliz). Bloomsbury Publishing.McDonough, T. (Ed.). (2004). Guy Debord and the Situationist International: texts and documents.(Sitüasyonist Enternasyonel) mit Press.Berger, J. (2008). Ways of seeing. Penguin UK. Bilgin, İ. (2016). Mimarın Soluğu: Peter Zumthor Mimarlığı Üzerine Denemeler. Metis.Bachelard, G. (2014). The poetics of space. Penguin.Ching, I. (2015). Architecture: Form, Space, and Order, 4th Edition, John Wiley & Sons, Inc.Ching, I., Eckler, J. (2012). Introduction to Architecture, WileyKuban, D. (1992). Mimarlık Kavramları, YEM Yayınları. İstanbul. Le Corbusier, “The Modulor 1&2”, Çev. Peter de Francia, Anna Bostock, Harvard University Press, Cambridge, Massachusetts, 1980.Lynch, K. (1960). The image of the city (Vol. 11). MIT press. Merleau-Ponty, M. (2004). The world of perception. Routledge.Özer, B. (2018). Kültür, Sanat, Mimarlık, YEM Yayın, İstanbulPallasmaa, J. (2012). The eyes of the skin: Architecture and the senses. Perec, G. (1974). Species of Spaces. Penguin.Perec, G. (1990). Things: A story of the sixties (Vol. 1). David R. Godine Publisher.Rasmussen, S. E. (1964). "Scale and Proportion." Chapter 5 in Experiencing Architecture. MIT PressRasmussen, S. E. (1964). Experiencing architecture. (in Rhythm in Architecture). MIT Press.
Academic Integrity and Artificial Intelligence
Okulla ilgili dürüstlük ihlallerini içerir ancak sadece kopya çekme, eser hırsızlığı ile sınırlı değildir, başkalarının çalışmalarını teslim etme, öğretim görevlisi ya da başkasının çalışmasını izinsiz kullanmayıda içerir. Herhangi bir dürüstlük ihlali ciddi bir akademik suçtur ve disiplin cezası vardır.
View in course information package → Download course PDF Back to list