İnsanoğlunun en temel ihtiyacı olan beslenme, günümüzde yeme içme, karın doyurma işlevini aşmış “AŞÇILIK” mesleği sayesinde kültürel bir anlam kazanarak sanat ve bilim dalı olarak karşımıza çıkmaktadır. Yeme içme kültürü günümüzde bir ülkenin en büyük zenginliklerinden biri olarak kabul edilmektedir.
Antalya Bilim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu bünyesinde açılan Otel Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programımız ile sahip olduğumuz kültürel mirasımızın korunması, yemek kültürümüzün geliştirilmesi, hizmet sektöründe talebi karşılayabilecek akademik bilgi ile donatılmış, bilgiye erişebilme yollarını keşfeden, sorgulayan, çözüm odaklı, etkili iletişim kurabilen, hayal gücü ile yenilik getirebilen, yaratıcı ve girişimci nitelikte mezunlar yetiştirmeyi amaçlamaktayız. Bu doğrultuda Aşçılık Programı sektörün ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak; Gastronomiye Giriş, Temel Beslenme İlkeleri, Hijyen-Sanitasyon, Mutfak Teknikleri, Yöresel Mutfak ve Dünya Mutfakları, Yiyecek- İçecek Yönetimi, Pazarlama vb. dersleri ile donatılmış zengin bir eğitim müfredatı sunmaktadır. Öğrencilerimiz ülkemizin turizm yıldızı olan Antalya’da, sektörün önde gelen otellerinin profesyonel mutfaklarında, ulusal ve uluslararası beş yıldızlı otellerin mutfaklarında staj avantajı ile edinmiş oldukları teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme imkanı bulmaktadır. Programımızdan mezun olan öğrencilerimiz yiyecek-içecek işletmeleri ve ağırlama sektörünün değişik faaliyet alanlarında, pastacılık sektöründe, turistik tesislerde, özel veya resmi kurumların mutfaklarında, toplu beslenme yapan tüm işletmelerde, AŞÇILIK eğitimi veren kurumlarda çalışma olanağı bulabilmektedirler. Ayrıca, programımızdan mezun olan öğrencilerin Dikey Geçiş Sınavı ile ilgili alanlardaki lisans programlarına geçiş hakları vardır.