Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ SAĞLIK BİLİMLERİ FAKÜLTESİ BESLENME VE DİYETETİK BÖLÜMÜ DERS MÜFREDATI |
|||||||||
1.YIL | |||||||||
1 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 117 | Fizyoloji I | 3 | 0 | 3 | 6 | ||||
BES 119 | Anatomi | 2 | 1 | 3 | 6 | ||||
BES 127 | Temel Kimya ve Laboratuvar Uygulaması I | 2 | 3 | 4 | 6 | ||||
HIST 101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
TURK 101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
INGL 101 | İngilizce I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
BES 1XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 1XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 17 | 4 | 20 | 30 | |||||
2 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 118 | Fizyoloji II | 3 | 0 | 3 | 6 | ||||
BES 128 | Temel Kimya ve Laboratuvar Uygulaması II | 2 | 3 | 4 | 6 | ||||
BES 122 | İş Sağlığı ve Güvenliği | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 112 | İletişim Becerileri | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
HIST 102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
TURK 102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
INGL 102 | İngilizce II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
BES 1XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 1XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 19 | 3 | 21 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 7 | 21 | 36 | ||||||
GENEL DERSLER | 6 | 12 | 12 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 4 | 8 | 12 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
1.YIL TOPLAM | 17 | 41 | 60 | ||||||
2.YIL | |||||||||
3 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 201 | Beslenme Biyokimyası I | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 231 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları I | 2 | 3 | 4 | 6 | ||||
BES 205 | Beslenme İlkeleri ve Uygulaması I | 3 | 3 | 5 | 6 | ||||
BES 209 | Genel Mikrobiyoloji | 2 | 0 | 2 | 4 | ||||
EHP 201 | Sağlık Profesyonelleri İçin İngilizce I | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 2XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
USD 100 | Alan Dışı Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 17 | 6 | 21 | 30 | |||||
4 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 222 | Beslenme Biyokimyası II | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
BES 232 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları II | 2 | 3 | 4 | 6 | ||||
BES 206 | Beslenme İlkeleri ve Uygulaması II | 3 | 3 | 5 | 6 | ||||
BES 226 | Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
EHP 202 | Sağlık Profesyonelleri için İngilizce II | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 2XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
SBF XXX | Fakülte Ortak Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 18 | 6 | 22 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 8 | 29 | 42 | ||||||
GENEL DERSLER | 2 | 6 | 6 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 2 | 4 | 6 | ||||||
FAKÜLTE ORTAK SEÇMELİ DERSLER | 1 | 2 | 3 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 1 | 2 | 3 | ||||||
2.YIL TOPLAM | 14 | 43 | 60 | ||||||
3.YIL | |||||||||
5 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 301 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 303 | Toplu Beslenme Sistemleri I | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 305 | Anne ve Çocuk Beslenmesi | 3 | 2 | 4 | 6 | ||||
BES 307 | Hastalıklarda Diyet Tedavisi ve Uygulamaları I | 3 | 2 | 4 | 6 | ||||
KPL 101 | Kariyer Planlama | 1 | 0 | 1 | 2 | ||||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 17 | 4 | 19 | 30 | |||||
6 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 302 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
BES 304 | Toplu Beslenme Sistemleri II | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 306 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi ve Uygulamaları | 3 | 2 | 4 | 6 | BES 305 kodlu dersin devam koşulu sağlanmadan, BES 306 kodlu ders alınamaz. | |||
BES 308 | Hastalıklarda Diyet Tedavisi ve Uygulamaları II | 3 | 2 | 4 | 6 | BES 307 kodlu dersin devam koşulu sağlanmadan, BES 308 kodlu ders alınamaz. | |||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 18 | 4 | 20 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 8 | 28 | 43 | ||||||
GENEL DERSLER | 1 | 1 | 2 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 5 | 10 | 15 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
3.YIL TOPLAM | 14 | 39 | 60 | ||||||
4.YIL | |||||||||
7 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 417 | Beslenme ve Diyetetik Dış Kurum Uygulaması | 1 | 8 | 5 | 5 | BES 205 ve BES 206 kodlu derslerden başarılı olunmadan ve BES 303, BES 304, BES 305, BES 306, BES 307, BES 308 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 417 kodlu ders alınamaz. BES 417 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. (4 hafta yaz uygulaması) | |||
BES 401 | Mezuniyet Projesi I | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 403 | Seminer I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
BES 405 | Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları I | 1 | 12 | 7 | 7 | BES 307, BES 308 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 405 kodlu ders alınamaz. BES 405 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. | |||
BES 407 | Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II | 1 | 12 | 7 | 7 | BES 301, BES 302 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 407 kodlu ders alınamaz. BES 407 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. | |||
BES 4XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 4XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 12 | 32 | 28 | 30 | |||||
8 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 402 | Mezuniyet Projesi II | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 404 | Seminer II | 2 | 0 | 2 | 5 | ||||
BES 406 | Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları III | 1 | 12 | 7 | 7 | BES 305, BES 306 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 406 kodlu ders alınamaz. BES 406 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. | |||
BES 408 | Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları IV | 1 | 12 | 7 | 7 | BES 303, BES 304 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 408 kodlu ders alınamaz. BES 408 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. | |||
BES 4XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 4XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 11 | 24 | 23 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 9 | 43 | 48 | ||||||
GENEL DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 4 | 8 | 12 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
4.YIL TOPLAM | 13 | 51 | 60 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |||||
BES 107 | Temel Psikoloji | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 123 | Beslenme ve Diyetetikte Temel Kavramlar | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 125 | Türk Mutfak Kültürü | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 129 | Beslenme ve Ekoloji | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 136 | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 134 | Genel İktisat | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 108 | Dünya Mutfakları | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 126 | İlkyardım | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 211 | Demografik Yapı ve Sağlık | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 213 | Afetlerde Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 212 | Hastalıkların Patofizyolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 218 | Mesleki Oryantasyon | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 309 | Besin Kontrolü ve Mevzuatı | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 311 | Sporcu Beslenmesi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 313 | Besin ve Besin Ögesi ile İlaç Etkileşimi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 315 | Beslenme Durumu Tarama Testleri | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 328 | Gıda Katkı Maddeleri ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 312 | Biyoistatistik | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 324 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 318 | Fonksiyonel Besinler ve Sağlık | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 316 | Enteral ve Parenteral Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES326 | Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 409 | Yeme Bozuklukları | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 411 | Kanser ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 413 | Gıda Katkı Maddeleri | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 415 | Besin İntoleransı ve Alerjiler | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 418 | Bariatrik Cerrahi ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 412 | Güncel Diyet Yaklaşımları | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 414 | İmmün sistem ve immünonutrisyon | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 416 | Mikrobiyota ve Diyet Etkileşimi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
FAKÜLTE ORTAK SEÇMELİ DERSLER | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |||||
SBF 102 | Üreme Sağlığı ve Cinsel Sağlık | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
SBF 110 | Sosyal Sorumluluk Projeleri | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
ALINAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
58 | 174 | 240 | |||||||
2022-2023 Eğitim Öğretim döneminden itibaren kayıt yaptıran öğrenciler tabi olacaktır. | |||||||||
ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ |
|||||||||
1.YIL | |||||||||
1 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
INGL 101 | İngilizce I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
TURK 101 | Türk Dili I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
HIST 101 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
BES 101 | Beslenme İlkeleri ve Uygulaması I | 3 | 3 | 5 | 6 | ||||
BES 103 | Temel Kimya ve Laboratuvar Uygulaması I | 3 | 3 | 5 | 6 | ||||
BES 105 | Demografik Yapı ve Sağlık | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 107 | Temel Psikoloji | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 1XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 1XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 20 | 6 | 24 | 30 | |||||
2 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 102 | Beslenme İlkeleri ve Uygulaması II | 3 | 3 | 5 | 6 | ||||
BES 104 | Temel Kimya ve Laboratuvar Uygulaması II | 3 | 3 | 5 | 6 | ||||
BES 106 | Tıbbi Biyoloji ve Genetik | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 112 | İletişim Becerileri | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TURK 102 | Türk Dili II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
HIST 102 | Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
INGL 102 | İngilizce II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
BES 1XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 1XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 21 | 6 | 25 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 8 | 29 | 36 | ||||||
GENEL DERSLER | 6 | 12 | 12 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 4 | 8 | 12 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
1.YIL TOPLAM | 18 | 49 | 60 | ||||||
2.YIL | |||||||||
3 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 201 | Beslenme Biyokimyası I | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 207 | Genel Mikrobiyoloji | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 203 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları I | 2 | 3 | 4 | 5 | ||||
BES 215 | Fizyoloji I | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
BES 219 | Anatomi | 2 | 1 | 3 | 4 | ||||
EHP 201 | Sağlık Profesyonelleri İçin İngilizce I | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 2XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
USD 100 | Alan Dışı Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 19 | 4 | 22 | 30 | |||||
4 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 202 | Beslenme Biyokimyası II | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 208 | Besin Mikrobiyolojisi ve Besin Güvenliği | 2 | 3 | 4 | 4 | ||||
BES 204 | Besin Kimyası ve Analizleri Uygulamaları II | 2 | 3 | 4 | 5 | ||||
BES 214 | Fizyoloji II | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
EHP 202 | Sağlık Profesyonelleri İçin İngilizce II | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 216 | İş Sağlığı ve Güvenliği | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 2XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
SBF XXX | Fakülte Ortak Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 19 | 6 | 23 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 10 | 32 | 42 | ||||||
GENEL DERSLER | 2 | 6 | 6 | ||||||
FAKÜLTE ORTAK SEÇMELİ | 1 | 2 | 3 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 2 | 4 | 6 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 1 | 2 | 3 | ||||||
2.YIL TOPLAM | 16 | 45 | 60 | ||||||
3.YIL | |||||||||
5 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 301 | Toplumda Beslenme Durumunun Saptanması | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 303 | Toplu Beslenme Sistemleri I | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 305 | Anne ve Çocuk Beslenmesi | 3 | 2 | 4 | 6 | ||||
BES 307 | Hastalıklarda Diyet Tedavisi ve Uygulamaları I | 3 | 2 | 4 | 6 | ||||
KPL 101 | Kariyer Planlama | 1 | 0 | 1 | 2 | ||||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 17 | 4 | 19 | 30 | |||||
6 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 302 | Toplumda Beslenme Sorunları ve Epidemiyolojisi | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
BES 304 | Toplu Beslenme Sistemleri II | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 306 | Çocuk Hastalıklarında Beslenme Tedavisi ve Uygulamaları | 3 | 2 | 4 | 6 | BES 305 kodlu dersin devam koşulu sağlanmadan, BES 306 kodlu ders alınamaz. | |||
BES 308 | Hastalıklarda Diyet Tedavisi ve Uygulamaları II | 3 | 2 | 4 | 6 | BES 307 kodlu dersin devam koşulu sağlanmadan, BES 308 kodlu ders alınamaz. | |||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 3XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 18 | 4 | 20 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 8 | 28 | 43 | ||||||
GENEL DERSLER | 1 | 1 | 2 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 5 | 10 | 15 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
3.YIL TOPLAM | 14 | 39 | 60 | ||||||
4.YIL | |||||||||
7 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 417 | Beslenme ve Diyetetik Dış Kurum Uygulaması | 1 | 8 | 5 | 5 | BES 101 ve BES 102 kodlu derslerden başarılı olunmadan ve BES 303, BES 304, BES 305, BES 306, BES 307, BES 308 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 417 kodlu ders alınamaz. BES 417 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. (4 Hafta Yaz Uygulaması) | |||
BES 401 | Mezuniyet Projesi I | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 403 | Seminer I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
BES 405 | Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları I | 1 | 12 | 7 | 7 | BES 307, BES 308 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 405 kodlu ders alınamaz. BES 405 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. | |||
BES 407 | Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları II | 1 | 12 | 7 | 7 | BES 301, BES 302 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 407 kodlu ders alınamaz. BES 407 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. | |||
BES 4XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 4XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 12 | 32 | 28 | 30 | |||||
8 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
BES 402 | Mezuniyet Projesi II | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
BES 404 | Seminer II | 2 | 0 | 2 | 5 | ||||
BES 406 | Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları III | 1 | 12 | 7 | 7 | BES 305, BES 306 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 406 kodlu ders alınamaz. BES 406 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. | |||
BES 408 | Beslenme ve Diyetetik Uygulamaları IV | 1 | 12 | 7 | 7 | BES 303, BES 304 kodlu derslerin devam koşulu sağlanmadan, BES 408 kodlu ders alınamaz. BES 408 dersini alabilmek için, İş Sağlığı ve Güvenliği Sertifikası’na sahip olmak gerekir. | |||
BES 4XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 4XX | Alan İçi Seçmeli Ders | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
TOPLAM | 11 | 24 | 23 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 9 | 43 | 48 | ||||||
GENEL DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 4 | 8 | 12 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
4.YIL TOPLAM | 13 | 51 | 60 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |||||
BES 109 | Beslenme ve Diyetetikte Temel Kavramlar | 2 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 111 | Türk Mutfak Kültürü | 2 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 113 | İlkyardım | 2 | 0 | 3 | 3 | ||||
BES 115 | Temel Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı | 2 | 2 | 3 | 3 | ||||
BES 108 | Dünya Mutfakları | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 132 | Sağlıklı Besin Seçimi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 116 | Beslenme Antropolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 114 | Dünyada Su ve Besin Kaynakları | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 217 | Genel İktisat | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 213 | Afetlerde Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 212 | Hastalıkların Patofizyolojisi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 218 | Mesleki Oryantasyon | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 309 | Besin Kontrolü ve Mevzuatı | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 311 | Sporcu Beslenmesi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 313 | Besin ve Besin Ögesi ile İlaç Etkileşimi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 315 | Beslenme Durumu Tarama Testleri | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 328 | Gıda Katkı Maddeleri ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 312 | Biyoistatistik | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 324 | Beslenme Eğitimi ve Danışmanlığı | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 318 | Fonksiyonel Besinler ve Sağlık | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 316 | Enteral ve Parenteral Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 326 | Standart Yemek Tarifeleri Geliştirme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 409 | Yeme Bozuklukları | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 411 | Kanser ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 413 | Gıda Katkı Maddeleri | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 415 | Besin İntoleransı ve Alerjiler | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 418 | Bariatrik Cerrahi ve Beslenme | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 412 | Güncel Diyet Yaklaşımları | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 414 | İmmün Sistem ve İmmünonütrisyon | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
BES 416 | Mikrobiyota ve Diyet Etkileşimi | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
FAKÜLTE ORTAK SEÇMELİ DERSLER | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |||||
SBF 102 | Üreme Sağlığı Ve Cinsel Sağlık | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
SBF 110 | Sosyal Sorumluluk Projeleri | 2 | 0 | 2 | 3 | ||||
ALINAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
61 | 184 | 240 | |||||||
2021-2022 Eğitim Öğretim döneminden itibaren kayıt yaptıran öğrenciler tabi olacaktır. |