Yrd. Doç. Dr. Hülya AYBEK koordinatörlüğü ve Zeynep ESENGİL, Ali Olgu CEYLAN, İsa ÇAL yürütücülüğündeki ARC 102 Mimari Tasarıma Giriş dersi kapsamında 22.02.2018 tarihinde öğrencilerimizle birlikte Konyaaltı Caddesi Atatürk Parkı’nda yer alan Antalya Kent Konseyi ziyaret edildi.
Kent Konseyi Başkanı Semanur KURT ve yönetim kurulu üyesi Mimar Recep ESENGİL, kent konseyi kavramı, dünyada ve Türkiye’de ortaya çıkışı, Antalya’da nasıl hayata geçtiği ve 21 yıldır süren çalışmaları hakkında sunum gerçekleştirdi. Mimari proje konusunun “Antalya Kent Konseyi” binası olması nedeniyle mevcut yapının sorunları ve ihtiyaçları kullanıcılarından dinlenildi. Öğrencilerin interaktif katılımıyla merak ettikleri soruları sormaları ve cevapların yanıtlanmasıyla sunum sonlandı. Programa, öğrencilerimizden hazırlamalarını beklediğimiz analiz paftaları için arazi gezisi ile devam edilmiştir.