Değişimin ve Dönüşümün Adresi: İpek Yolu Sempozyumu Gerçekleştirildi.

ABÜ’nün ev sahipliğinde Değişimin ve Dönüşümün Adresi: İpek Yolu Sempozyumu gerçekleştirdi.

Antalya’nın yüzde yüz İngilizce eğitim veren üniversitesi Antalya Bilim Üniversitesi’nin ev sahipliğinde Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nin düzenlediği Değişimin ve Dönüşümün Adresi: İpek Yolu Sempozyumu gerçekleştirdi Antalya Bilim Üniversitesi Antalya’nın eğitimine katkı sağlamak için çalışmalarına devam ediyor. Yapılan iş birliği protokollerin ardından ABÜ, üniversitede liselerin panel, sempozyum gibi etkinlikleri gerçekleştirmeleri için imkan sağlıyor. Son olarak Antalya’nın en başarılı liselerinin arasında yer alan Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nin ve Ankara, İstanbul, İzmir, Denizli, Burdur gibi birçok önemli liselerinin de öğrenci, öğretmen ve idari kadrolarının katılımlarını gerçekleştirdiği Değişimin ve Dönüşümün Adresi: İpek Yolu Sempozyumu’na ev sahipliği yaptı. Yapılan sempozyuma Döşemealtı Kaymakamı Cengiz Cantürk, Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan, Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek, Prof. Dr. Hamza Kandur, Yrd. Doç. Dr. Ali Cem Başarır, çok sayıda okul müdürü, öğretmenleri ve lise öğrencileri katıldı.

Arslan “Hepsiyle gurur duyuyoruz”

Törende ilk olarak İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan kürsüde konuşma yaptı. Lise öğrencilerinin böylesine önemli ve büyük bir konuda sempozyum gerçekleştirmelerini çok ciddi bir başarı olduğunu vurguladı. Arslan “Geçmişten geleceğe gelen değişimi öğrencilerimizin değerlendiriyor olması bizler için çok mutlu edici bir olay. Hele böyle bir konunun sempozyum şeklinde ve üniversite ortamında yapılıyor olması ayrıca öğrencilerin akademik ortamla tanışması açısısından memnuniyet verici. Öğrencilerimizin eski, dar düşünce kalıplarından sıyrılıp bu şekilde yeni fikir alışverişlerinde bulunacak etkinliklere imza atmasını son derece önemsiyoruz. Bu atılımlarından dolayı hepsiyle gurur duyuyoruz” dedi. İl Milli Eğitim Müdürü Yüksel Arslan’nın ardından Antalya Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek bir konuşma gerçekleştirdi. Yüksek “Burada sizleri ağırlamaktan çok mutluyuz. Bilgi paylaştıkça büyür, bu nedenle bu tarz sempozyumların çok önemli olduğunu düşünüyorum. Üniversitelerde bile sempozyum yapmakta zorlanırken, Antalya Erünal Sosyal Bilimler Lisesi’nin böyle önemli bir başarıya imza atmasını ayrıca kutluyorum. Sempozyumun ana başlığı olan İpek Yolu’nun önemine gün boyunca arkadaşlarımız, öğrenci kardeşlerimiz değinecekler. Ama şu bir gerçek ki tarih boyunca en önemli alanlardan biri olmuştur. Bu önem de sempozyumun konusuna birkez daha vurgu yapmamızı sağladı. Ben emeği geçen tüm öğretmen ve öğrenci arkadaşlarımı kutluyorum” şeklinde konuştu. Sempozyumda İpek Yolu ve Türkler, Arapların İpek Yolu ile Tanışması, Demir Yolu, İpek Yolu gibi başlıklarla konular tartışıldı.