2 Adet Doktora Öğrencisi Seviyesinde Araştırma Asistanlığı

DIŞ POLİTİKANIN KÜLTÜREL TEMELLERİ

Pozisyon: Doktora öğrencisi seviyesinde proje asistanı

Pozisyon Statüsü: 30 ay-Tam zamanlı

Başlangıç Tarihi: 1.11.2022

Proje Yöneticileri: Doç. Dr. I. Ceren Cenker-Ozek, Dr. Öğr. Üy. B. Toygar Halistoprak

Konum: Tercihen Antalya’da ikamet eden (Uzaktan çalışma belli koşullarda kabul edilebilir).

Ödeme: TÜBİTAK 1001 Programı, doktora öğrencisi maaşı üst sınırı.

Kapanış Tarihi: Pozisyon doldurulana kadar açık kalacaktır.

Özet:

Dış Politikanın Kültürel Temelleri başlıklı, TÜBİTAK’ın 1001 programı kapsamında desteklenen araştırma projemiz için doktora öğrencisi seviyesinde iki pozisyon açılmıştır. Proje, iç politikada hakim olan kültürel değişkenler ile dış politika kararları arasındaki etkileşimi incelemeyi amaçlamaktadır.

İstihdam edilecek olan asistanlar, lider konuşmalarının ve siyasal parti dokümanlarının içerik analizi ve kodlanması, veriseti oluşturulması ve bulguların analiz edilmesi süreçlerinde aktif rol alacaktır.

Beklentilerimiz:

• Dış politika rol kavramsallaştırmaları ve/veya siyasal kültür çalışmalarında araştırma yapma isteği.

• 30 ay süresince projede görev alma isteği.

• Şahsi disiplin ve detaylı çalışma alışkanlığı.

• İleri düzeyde İngilizce yetisi.

• İleri düzeyde analitik ve yazma becerisi.

• İçerik analizi, kodlama ve istatistiki analiz gibi araştırma yöntemlerinde gelişme motivasyonu.

• Almanca ve Rusça dillerinden bir ya da daha fazlasında belge okuma yetkinliği (Zorunlu değildir, ancak önemli bir artıdır.)

• Proje verilerinin dağılımı için düzenlenecek etkinlikler, projenin günlük idari iş yükü, çalıştay düzenlenmesi gibi iş kalemleri için organizasyon becerileri.

Ne Sunuyoruz:

• İki dinamik proje yürütücüsü ile huzurlu bir ortamda çalışma imkanı.

• Proje ofisi, ABU kampüslerindeki olanaklara tam erişim ve kısa süreli konaklama imkanı.

• İçerik analizi eğitimi, proje kapsamında düzenlenen bilimsel etkinliklere katılım.

• TÜBİTAK’ın 1001 programı kapsamında doktora öğrencileri için belirlediği üst sınırdan ödeme.

Başvuru:

• Adayın araştırma alanlarını ve geçmiş akademik tecrübelerini özetleyen bir motivasyon mektubu (1,5 sayfa azami).

• Detaylı özgeçmiş.

• İki adet referansın isimleri ve iletişim bilgileri (e-posta).

• İngilizce yazılmış örnek yazı (önceki dönem ödevleri ya da makalelerden).

• E-posta yoluyla: cerem.cenker@antalya.edu.tr; toygar.halistoprak@antalya.edu.tr

Not: ABU Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü’nde doktora programı bulunmadığı için istihdam edilecek olan adaylara doktora derecesi verilmeyecektir. Adayın başka bir üniversitede kayıtlı doktora öğrencisi olması beklenmektedir.

Pozisyon ile ilgili sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.