11.06.2021 tarihli ve 31508 sayılı Resmi Gazete ’de yayınlanan Yönetmelik çerçevesinde kurulan Araştırma Merkezimiz, Turizm İşletmeciliği ve Gastronomi ve Mutfak Sanatlarının yanında turizm disiplinin yakın ilgi ve ilişkisi içerisindeki alanlarda ulusal ve uluslararası araştırmalar yaparak, projeler üreterek turizm sektörünün gelişmesi ve iyileşmesine katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda daha çok yeni kurulmuş olmamıza rağmen eğitim programları ve uluslararası otel zincirlerinde staj olanakları sunan, Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Deneyimsel Öğrenme Programı ve Geleceğin Turizmcileri projelerimizi, hayata geçirmiş bulunmaktayız.  Merkezimiz, Turizm sektörü ve akademik camia arasında adeta bir köprü görevi görerek öğrenci ve akademisyenlerin sektörün sorunlarını ve ihtiyaçlarını yerinde deneyimlemelerini sağlayacak ve sorunlara ortak çözümler üretilebilmesi için konferans, sempozyum, çalıştay, seminer ve benzeri faaliyetler gerçekleştirecektir.  Bununla birlikte merkez bünyesinde yürütülmesi planlanan eğitim ve sertifika programları ile turizm sektörü çalışanlarının mesleki gelişimlerinin desteklenmesi de planlanan faaliyetler arasındadır.