2024 dönemi Erasmus+ Ana Eylem 1 Bireylerin Öğrenme Hareketliliği - Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği faaliyeti kapsamında sunulan proje tekliflerinin değerlendirme süreci tamamlanmıştır. Türkiye Ulusal Ajansı’na sunulan proje tekliflerinin tamamı uygunluk değerlendirmesini geçerek içerik değerlendirmesine alınmış ve her biri en az iki bağımsız dış değerlendirici tarafından değerlendirilmiştir.

2024 döneminde Türkiye Ulusal Ajansı tarafından hibe sağlanacak olan Programla ilişkili olmayan üçüncü ülkeler ile Yükseköğretim Öğrenci ve Personel Hareketliliği projeleri, içerik değerlendirmesinde aldıkları puanlara, 2024 dönemi Teklif Çağrısına ve 2024 Program Kılavuzunda belirtilen yöntem ve ölçütlere uygun olarak belirlenmiştir.

Antalya Bilim Üniversitesi, 2024 KA171 Projesini;  İşletme, Makine Mühendisliği, Turizm İşletmeciliği, İnşaat Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Hukuk, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler, Ebelik, Endüstri Mühendisliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları, Elektrik- Elektronik Mühendisliği bölümleri için gerçekleştirmiş olup, hibelendirilen ülkelerde bulunan kurumlar ile imzalanan iş birliği anlaşmasında hangi bölümler var ise, o bölümler değişimden yararlanmaya hak kazanmıştır.

Gerçekleşen değerlendirmeler sonucunda Antalya Bilim Üniversitesi yürütücü kurum vasfında aşağıdaki ülkelere/ülkelerden gelen- giden öğrenci ve personel değişimini koordine etmesi için hibelendirilmiştir;

Batı Balkanlar - Arnavutluk,

Batı Balkanlar - Bosna- Hersek,

Batı Balkanlar - Karadağ,

Batı Balkanlar - Kosova,

Doğu Ortaklığı - Azerbaycan,

Doğu Ortaklığı - Gürcistan,

Doğu Ortaklığı - Moldova.

Proje yazımında emeği geçen tüm değerli akademisyenlerimize ve Erasmus Koordinatörlüğü’ne teşekkürlerimizi sunarız.

Bilim ışığında yeni ufuklara - ABÜ!