ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ
MESLEK YÜKSEK OKULU
AŞÇILIK BÖLÜMÜ
2021 - 2022 AKADEMİK YILI DERS MÜFREDATI
1.YIL
1  Güz Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
TURK 101 TÜRK DİLİ I       2 0 2 2  
HIST 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I   2 0 2 2  
ING 101 İNGİLİZCE  I       3 0 3 4  
ASC 111    BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ     1 1 1,5 2  
ASC 105    GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYON   3 0 3 5  
ASC 103 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ     3 0 3 5  
ASC 101    MUTFAK TEMEL TEKNİKLERİ GİRİŞ     1 2 2 6  
ASC 109 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ     2 1 2,5 4  
        TOPLAM 17 4 19 30  
                   
2  Bahar Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
TURK 102 TÜRK DİLİ II       2 0 2 2  
HIST 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II   2 0 2 2  
ING 102    İNGİLİZCE  II       3 0 3 4  
ASC 102 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ  I     2 2 3 5 ASC 105/ASC 101
ASC 104 TEMEL PASTACILIK TEKNİKLERİ     2 2 3 5 ASC 105
ASC 108 GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ     3 0 3 3  
ASC 110    TÜRK MUTFAĞINDA TATLILAR VE HAMUR İŞLERİ 2 2 3 4 ASC 105
ASC 190 STAJ  I       0 2 1 5  
        TOPLAM 16 8 19 30  
                   
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS  
TEMEL DERSLER 10 25 44  
GENEL DERSLER 6 14 16  
ALAN SEÇMELİ DERSLER 0 0 0  
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 0 0 0  
1.YIL TOPLAM 16 39 60  
                   
2.YIL
3  Güz Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
ASC 221 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ  II      2 2 3 5 ASC 105/ASC 102
ASC 203 YÖRESEL MUTFAKLAR     2 2 3 3 ASC 105
ASC 205 MENÜ PLANLAMA       2 0 2 4  
ASC 223 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ     3 0 3 3  
ASC 209 İÇECEKLER       2 1 2,5 3  
ASC 225  MESLEKİ İNGİLİZCE     2 0 2 2  
   ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS     3 0 3 5  
  ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS     2 2 3 5  
        TOPLAM 18 7 21,5 30  
                   
4  Bahar Dönemi       Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
ASC 202 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ  III     2 2 3 5 ASC 105/ASC 221
ASC 204 OSMANLI MUTFAĞI     2 2 3 4 ASC 105
ASC 216  DÜNYA MUTFAĞI       2 2 3 4 ASC 105
ACC 208 CATERİNG VE ZİYAFET HİZMETLERİ     2 0 2 2  
ADS 2XX SEÇMELİ DERS       3 0 3 3  
  ALAN SEÇMELİ DERS     2 2 3 5  
KPL 101 KARİYER PLANLAMA     2 0 2 2  
ASC 200 STAJ II       0 2 1 5  
        TOPLAM 15 10 20 30  
                   
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS  
TEMEL DERSLER 11 27,5 40  
GENEL DERSLER 1 2 2  
ALAN SEÇMELİ DERSLER 3 9 15  
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 1 3 3  
2.YIL TOPLAM 16 41,5 60  
                   
                   
ALAN SEÇMELİ DERSLER     Teorik Uygulama Kredi AKTS  
  GRUP-1           
ASC 227 YEMEK TARİHİ       3 0 3 5  
ASC 229 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI
3 0 3 5  
ASC 231 ÇİKOLATA       2 2 3 5  
ASC 233 EKMEKÇİLİK       2 2 3 5  
                   
  GRUP-2           
ASC 220 VEJETARYEN MUTFAK     2 2 3 5  
ASC 222 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK     2 2 3 5  
ASC 224 GIDA KORUMA TEKNİKLERİ     2 2 3 5  
  GRUP-3           
                   
ALINAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI DERS SAYISI KREDİ AKTS  
32 80,5 120
                   
Form No:ÜY-FR-1053 Yayın Tarihi:25.08.2021 Değ.Tarihi:-Değ.No:0