ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ MESLEK YÜKSEK OKULU AŞÇILIK BÖLÜMÜ AKADEMİK YILI DERS MÜFREDATI |
|||||||||
1.YIL | |||||||||
1 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
TURK 101 | TÜRK DİLİ I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
HIST 101 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ING 101 | İNGİLİZCE I | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
ASC 111 | BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ | 1 | 1 | 1,5 | 2 | ||||
ASC 105 | GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYON | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ASC 103 | BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ASC 101 | MUTFAK TEMEL TEKNİKLERİ GİRİŞ | 1 | 2 | 2 | 6 | ||||
ASC 109 | YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ | 2 | 1 | 2,5 | 4 | ||||
TOPLAM | 17 | 4 | 19 | 30 | |||||
2 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
TURK 102 | TÜRK DİLİ II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
HIST 102 | ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ING 102 | İNGİLİZCE II | 3 | 0 | 3 | 4 | ||||
ASC 102 | TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ I | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 104 | TEMEL PASTACILIK TEKNİKLERİ | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 108 | GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
ASC 110 | TÜRK MUTFAĞINDA TATLILAR VE HAMUR İŞLERİ | 2 | 2 | 3 | 4 | ||||
ASC 190 | STAJ I | 0 | 2 | 1 | 5 | ||||
TOPLAM | 16 | 8 | 19 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 10 | 25 | 44 | ||||||
GENEL DERSLER | 6 | 14 | 16 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 0 | 0 | 0 | ||||||
1.YIL TOPLAM | 16 | 39 | 60 | ||||||
2.YIL | |||||||||
3 Güz Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
ASC 221 | TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ II | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 203 | YÖRESEL MUTFAKLAR | 2 | 2 | 3 | 3 | ||||
ASC 205 | MENÜ PLANLAMA | 2 | 0 | 2 | 4 | ||||
ASC 223 | YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
ASC 209 | İÇECEKLER | 2 | 1 | 2,5 | 3 | ||||
ASC 225 | MESLEKİ İNGİLİZCE | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS | 3 | 0 | 3 | 5 | |||||
ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS | 2 | 2 | 3 | 5 | |||||
TOPLAM | 18 | 7 | 21,5 | 30 | |||||
4 Bahar Dönemi | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | Ön / Yan Koşul | ||||
ASC 202 | TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ III | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 204 | OSMANLI MUTFAĞI | 2 | 2 | 3 | 4 | ||||
ASC 216 | DÜNYA MUTFAĞI | 2 | 2 | 3 | 4 | ||||
ACC 208 | CATERİNG VE ZİYAFET HİZMETLERİ | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ADS 2XX | SEÇMELİ DERS | 3 | 0 | 3 | 3 | ||||
ALAN SEÇMELİ DERS | 2 | 2 | 3 | 5 | |||||
KPL 101 | KARİYER PLANLAMA | 2 | 0 | 2 | 2 | ||||
ASC 200 | STAJ II | 0 | 2 | 1 | 5 | ||||
TOPLAM | 15 | 10 | 20 | 30 | |||||
DERSLER | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
TEMEL DERSLER | 11 | 27,5 | 40 | ||||||
GENEL DERSLER | 1 | 2 | 2 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | 3 | 9 | 15 | ||||||
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER | 1 | 3 | 3 | ||||||
2.YIL TOPLAM | 16 | 41,5 | 60 | ||||||
ALAN SEÇMELİ DERSLER | Teorik | Uygulama | Kredi | AKTS | |||||
ASC 227 | YEMEK TARİHİ | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ASC 229 | YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI |
3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ASC 231 | ÇİKOLATA | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 233 | EKMEKÇİLİK | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 220 | VEJETARYEN MUTFAK | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 222 | YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 224 | GIDA KORUMA TEKNİKLERİ | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 234 | YÖRESEL EKMEKLER | 2 | 2 | 3 | 5 | ||||
ASC 235 | GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ | 3 | 0 | 3 | 5 | ||||
ALINAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI | DERS SAYISI | KREDİ | AKTS | ||||||
32 | 80,5 | 120 | |||||||
Form No:ÜY-FR-1053 Yayın Tarihi:25.08.2021 Değ.Tarihi:-Değ.No:0 |