ANTALYA BİLİM ÜNİVERSİTESİ
MESLEK YÜKSEK OKULU
AŞÇILIK BÖLÜMÜ
 AKADEMİK YILI DERS MÜFREDATI
1.YIL
1  Güz Dönemi Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
TURK 101 TÜRK DİLİ I 2 0 2 2  
HIST 101 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ I 2 0 2 2  
ING 101 İNGİLİZCE  I 3 0 3 4  
ASC 111 BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ 1 1 1,5 2  
ASC 105 GIDA GÜVENLİĞİ HİJYEN VE SANİTASYON 3 0 3 5  
ASC 103 BESLENMENİN TEMEL İLKELERİ 3 0 3 5  
ASC 101 MUTFAK TEMEL TEKNİKLERİ GİRİŞ 1 2 2 6  
ASC 109 YİYECEK İÇECEK İŞLETMECİLİĞİ 2 1 2,5 4  
TOPLAM 17 4 19 30  
                   
2  Bahar Dönemi Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
TURK 102 TÜRK DİLİ II 2 0 2 2  
HIST 102 ATATÜRK İLKELERİ VE İNKILAP TARİHİ II 2 0 2 2  
ING 102 İNGİLİZCE  II 3 0 3 4  
ASC 102 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ  I 2 2 3 5  
ASC 104 TEMEL PASTACILIK TEKNİKLERİ 2 2 3 5  
ASC 108 GIDALAR VE ÖZELLİKLERİ 3 0 3 3  
ASC 110 TÜRK MUTFAĞINDA TATLILAR VE HAMUR İŞLERİ 2 2 3 4  
ASC 190 STAJ  I 0 2 1 5  
TOPLAM 16 8 19 30  
 
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS  
TEMEL DERSLER 10 25 44  
GENEL DERSLER 6 14 16  
ALAN SEÇMELİ DERSLER 0 0 0  
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 0 0 0  
1.YIL TOPLAM 16 39 60  
 
2.YIL
3  Güz Dönemi Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
ASC 221 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ  II  2 2 3 5  
ASC 203 YÖRESEL MUTFAKLAR 2 2 3 3  
ASC 205 MENÜ PLANLAMA 2 0 2 4  
ASC 223 YİYECEK İÇECEK MALİYET KONTROLÜ 3 0 3 3  
ASC 209 İÇECEKLER 2 1 2,5 3  
ASC 225  MESLEKİ İNGİLİZCE 2 0 2 2  
  ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS 3 0 3 5  
  ALAN İÇİ SEÇMELİ DERS 2 2 3 5  
TOPLAM 18 7 21,5 30  
                   
4  Bahar Dönemi Teorik Uygulama Kredi AKTS Ön / Yan Koşul
ASC 202 TEMEL MUTFAK TEKNİKLERİ  III 2 2 3 5  
ASC 204 OSMANLI MUTFAĞI 2 2 3 4  
ASC 216  DÜNYA MUTFAĞI 2 2 3 4  
ACC 208 CATERİNG VE ZİYAFET HİZMETLERİ 2 0 2 2  
ADS 2XX SEÇMELİ DERS 3 0 3 3  
  ALAN SEÇMELİ DERS 2 2 3 5  
KPL 101 KARİYER PLANLAMA 2 0 2 2  
ASC 200 STAJ II 0 2 1 5  
TOPLAM 15 10 20 30  
 
DERSLER DERS SAYISI KREDİ AKTS  
TEMEL DERSLER 11 27,5 40  
GENEL DERSLER 1 2 2  
ALAN SEÇMELİ DERSLER 3 9 15  
ALAN DIŞI SEÇMELİ DERSLER 1 3 3  
2.YIL TOPLAM 16 41,5 60  
                   
                   
ALAN SEÇMELİ DERSLER Teorik Uygulama Kredi AKTS  
ASC 227 YEMEK TARİHİ 3 0 3 5  
ASC 229 YİYECEK VE İÇECEK İŞLETMELERİNDE
İŞ GÜVENLİĞİ VE İŞÇİ SAĞLIĞI
3 0 3 5  
ASC 231 ÇİKOLATA 2 2 3 5  
ASC 233 EKMEKÇİLİK 2 2 3 5  
ASC 220 VEJETARYEN MUTFAK 2 2 3 5  
ASC 222 YEMEK STİLİSTLİĞİ VE FOTOĞRAFÇILIK 2 2 3 5  
ASC 224 GIDA KORUMA TEKNİKLERİ 2 2 3 5  
ASC 234 YÖRESEL EKMEKLER 2 2 3 5  
ASC 235 GİRİŞİMCİLİK VE İŞLETME YÖNETİMİ 3 0 3 5  
ALINAN DERS SAYISI VE KREDİ TOPLAMI DERS SAYISI KREDİ AKTS  
32 80,5 120
                   
Form No:ÜY-FR-1053 Yayın Tarihi:25.08.2021 Değ.Tarihi:-Değ.No:0