Damen Shipyards ile Tasarım Çalıştayı | 15 Mart 2024

15 Mart 2024 tarihinde, saat 9:30'da bölümümüz, yat tasarımı alanında önemli bir isim olan Damen Shipyards firmasından Yat İç Mekân Koordinatörü İçmimar Ülker Timuçin'i konuk etti. Timuçin, sunumuna bir yattaki temel yön bilgilerini açıklayarak başladı. Bu temel bilgilerle öğrencilerimiz, yatın farklı bölümlerinin yerleşimini ve tasarım sürecindeki önemini daha iyi anladılar. Öğrencilerimize yatların farklı bölümleri hakkında bilgi verilirken, müşteri odası, misafir kabini ve mürettebat kabinlerinin yerleşim planları örneklerle detaylandırıldı. Kullanılan malzemelerin çeşitliliği ve her birinin özellikleri hakkında ayrıntılı bilgiler vererek, öğrencilere yat tasarımındaki malzeme seçiminin nasıl stratejik bir süreç olduğunu anlattı. Timuçin, yat iç mekanlarının tasarım sürecini, malzeme ve mobilya seçimlerinin yatın genel estetiği ve işlevselliği üzerindeki etkisini anlattı. Özellikle mobilya marka seçiminin ve mobilya imalatının yat tasarımındaki kritik rolü üzerinde duruldu. Kaliteli ve uygun mobilya seçiminin, yatın lüks algısını nasıl artırdığı ve iç mekân konforunu nasıl etkilediği vurgulandı.

Damen Shipyards ve Ülker Timuçin'e, bu değerli bilgileri öğrencilerimizle paylaştıkları için teşekkür ederiz. Bu etkinlik, öğrencilerimizin sektördeki gelişmeleri yakından takip etmelerini ve mesleki becerilerini artırmalarını sağlayarak, eğitimlerinin önemli bir parçası oldu.