dy AI. ile Tasarım Söyleşisi | 20 Şubat 2024

20 Şubat 2024 tarihinde, saat 11:00'de yapay zeka okulu kurucusu Mimar Elif Sarıkaya ile "Mekan Tasarımında Yapay Zeka Uygulamaları" başlıklı bir söyleşi gerçekleştirdik. Bu söyleşide öğrencilerimiz, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı alanında yapay zeka araçlarının nasıl kullanılabileceği üzerine önemli bilgiler edindi. Sarıkaya, öğrencilere yapay zekanın iç mekân tasarımı sürecine entegre etme konusunda örneklerle pratik bilgiler sağlarken, aynı zamanda ileriki tasarımları için ilham kaynağı oldu. Sarıkaya, somut ve soyut örneklerle araçların kullanımını tanıtmanın yanı sıra, yapay zeka teknolojisinin iç mekan tasarımındaki potansiyelini anlamalarına ve kariyerlerinde bu potansiyeli nasıl değerlendirebileceklerine dair öğrencilerimize rehberlik etti. Bu etkinlik, öğrencilere günümüzün yenilikçi ve gelişen teknolojisi olan yapay zeka hakkında bilgi edinme fırsatı tanıyarak, teknolojinin tasarım süreçlerine etkili bir şekilde nasıl entegre edilebileceği konusunda bilinç aşıladı. Elif Sarıkaya'ya katkıları için teşekkür ederiz.