Tosca Teknik Gezi | 25 Nisan 2024

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı 4. sınıf öğrencilerimiz ile Antalya Haşim İşcan Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Puccini’nin Tosca Operası sahnesini ziyaret ettik. 25 Nisan 2024 Perşembe günü saat 13.30’da gerçekleştirdiğimiz ziyarette, öğrencilerimiz sahne dekorlarının kurulumunu izleme fırsatı şansı yakaladılar.

İçmimarlık disiplininin, gösteri ve sahne tasarımı ve dekor ögelerinin mekan içerisindeki uyumunun önemini gösteren bu gezimiz, öğrencilerimize farklı bir bakış açısı kazandırmıştır. Sahne oyunlarında arka plandaki hazırlıkları gören öğrencilerimiz, gelecekteki çalışmalarında düşünmeleri gereken önemli detayları öğrenmiş oldular. Yaptığımız teknik gezi ile öğrencilerimiz, eğitim hayatlarında sanat mekanları ve dekor elemanları hakkında önemli bilgiler edinme fırsatı edindiler. Bizlere bu imkanı sağlayan Antalya Devlet Opera ve Bale İl Koordinatörü Seda Manaz’a, sahne makinisti Muharrem Özyeri’ne ve ekibine teşekkür ederiz.