YediDuyu Çalıştayı | 23 Şubat 2024

IAED 3002 Mekan Tasarım Stüdyosu VI dersi kapsamında öğrenciler, ısınma projesi olarak özel eğitim gereksinimleri olan bireyler için duyu bütünleme duvar panelleri tasarladı. Bu paneller ile, özellikle otizm spektrum bozukluğu olan bireylerin duyusal işlem becerilerini desteklemek amacı hedeflendi. Proje kapsamında öğrenciler, bireysel veya grup olarak çalışarak farklı duyusal deneyimler sunan paneller oluşturdu. Bu süreçte, her bir öğrenci veya grup, dokunma, görme, işitme gibi çeşitli duyuları hedef alarak, kullanıcıların duyusal algılarını geliştirebilecek, etkileşimli bir süreç tecrübe etti. Fizyoterapist Ayşen Kılınçer Çopur'un yönetimindeki "Otizmde Duyularla Hayatı Kolaylaştırmak" başlıklı geçmiş etkinliğimizden ilham alarak, öğrenciler bilinçli ve odaklı bir şekilde çalıştılar. Tasarım sürecinde, çeşitli malzemeler kullanarak yaratıcı çözümler geliştirdiler. Bu malzemeler arasında dokunsal farklılıklar sunan kumaşlar, köpükler, tahtalar ve keçe gibi birbirinden farklı materyaller bulunuyordu.

Bu paneller, Döşemealtı'nda bulunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'ne bağışlandı. Tasarladıkları panellerle bu merkezi ziyaret eden öğrenciler, çalışmalarını okulun öğrencileri ve öğretmenleriyle paylaştı. Bağışlanan paneller, okulun duyusal odalarında kullanılmak üzere kabul edildi. Öğrenciler, ziyaretleri sırasında merkezde yürütülen uygulamalar, programlar ve atölyeler hakkında bilgi aldılar. Bu vesileyle, projede emeği geçen tüm öğrencilere, öğretim üyelerine ve Fzt. Ayşen Kılınçer Çopur'a, ayrıca projeyi kabul ederek desteklerini sunan Antalya Büyükşehir Belediyesi Özel Eğitim Okulu ve Rehabilitasyon Merkezi'nin değerli yönetici ve öğretmenlerine en içten teşekkürlerimizi sunarız.