Antalya Bilim Üniversitesi İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı bölümü öğrencileri, "Mekan Tasarım Tarihi II – IAED 2203" dersi kapsamında 03 Kasım 2023 tarihinde saat 14.00-16.00 saatleri arasında Antalya Arkeoloji Müzesi'nde gerçekleştirdikleri eğitici gezi ile önemli bir kültürel deneyim yaşadılar. Bu etkinlik, öğrencilere antik dönemlerden günümüze uzanan tasarım tarihine dair kapsamlı bir bakış sunmayı amaçlamaktadır.

Akdeniz Üniversitesi'ndeki Arkeoloji dalında doktora eğitimini sürdüren Ozan Usanmaz, öğrencilerimize Antalya Arkeoloji Müzesi'ndeki eserler hakkında derinlemesine bilgiler aktardı. Bu öğretici rehberlik, öğrencilerin mekan tasarımının tarihi ve kültürel bağlamını anlamalarına büyük katkı sağladı.

Antalya Bilim Üniversitesi olarak düzenlediğimiz bu etkinlik, öğrencilerimizin akademik bilgilerini uygulamalı bir deneyimle pekiştirmelerine olanak tanımaktadır. Kültürel mirası keşfetme ve mekan tasarımının evrimsel sürecini anlama adına bu tür etkileşimler, öğrencilerin profesyonel gelişimlerine katkıda bulunmaktadır. Bu vesileyle, değerli rehberimiz Ozan Usanmaz'a, öğrencilere sunduğu bilgi dolu rehberlik için içten teşekkürlerimizi iletiyoruz.