HAOS Design ile Tasarım Söyleşisi | 25 Aralık 2023

HAOS Design ile 25 Aralık 2023 tarihinde, saat 13:00'de gerçekleştirdiğimiz “Afetlere Dayanıklı Sürdürülebilir Yaşam Alanı ve Konut Çözümleri” başlıklı tasarım söyleşimizde, İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı öğrencilerimiz, HAOS Design’ın tasarım dünyası hakkında bilgi sahibi oldu. Çevrimiçi ortamda gerçekleşen bu tasarım söyleşimiz, öğrencilere HAOS Design ile dinamik bir fikir alışverişine olanak tanıdı.

HAOS Design kurucuları İçmimar A. Zülal Çakıcı ve İçmimar Hamide Göksan, sürdürülebilir ve ekolojik konut tasarımı konusundaki derin bilgilerini paylaştı. Bu sayede tasarım söyleşisi, öğrencilere değerli bilgi ve ilham kazandıran canlı bir atmosfer haline geldi. HAOS Design, içmimarlık, proje planlama ve uygulama konularının yanısıra tiny house tasarımları, ile beğenileri toplamaktadır. Tasarımlarını küresel, yaratıcı, sürdürülebilir, minimalist ve sistematik olarak uygulamaktadır.

Kullanılan malzemeler konusunda oldukça önemli hususlara değinen konuklar, öğrencilerimize sıkça tercih edilen doğal malzemeler arasında ahşap, geri dönüştürülmüş metal, cam ve enerji verimli çatı malzemelerinden bahsetti. Ahşap, özellikle sürdürülebilir orman yönetimi ilkelerine uygun şekilde elde edildiğinde, çevre dostu bir seçenek olarak öne çıktığını vurgularken, geri dönüştürülmüş malzemelerin kullanımını atık azaltma ve doğal kaynakları korumaya katkıda amacıyla teşvik etti.

HAOS Design’ın dikkat çeken girişimi, Güneydoğu'yu sarsan ve binlerce insanın hayatını kaybetmesine ve evsiz kalmasına neden olan depremin ardından tiny house konseptinin kullanıcıya uygun geliştirilmesi olarak öne çıkmaktadır. Bölgedeki depremzedelerin uzun vadeli ihtiyaçlarını karşılamak için bağışlanan çadır ve konteynırların yetersiz kalacağı düşüncesiyle harekete geçen HAOS Design, ekonomik ve hızlı üretilebilen, çelik konstrüksiyonlu, tam yalıtımlı tasarladığı tiny house’ları tüm detayları ile aktardı. HAOS Design kurucuları İçmimar A. Zülal Çakıcı ve İçmimar Hamide Göksan'a, öğrencilerimizin eğitimine katkıları ve sürdürülebilir tasarım ve insani çabalarına olan kararlılıkları için içten teşekkürlerimizi sunarız.