Yılbaşı Ağacı Tasarım Yarışması | 13.12.2023

Bölümümüz öğrencileri, 12 Aralık 2023 tarihinde bölümümüz tarafından düzenlenen Yeni Yıl Ağacı Tasarım Yarışması'na katılarak yaratıcılıklarını konuşturduğu unutulmaz bir etkinliğe imza attı. Yarışma, dikdörtgen prizmalar içinde soyut kompozisyonlar oluşturma temasıyla öğrencilere ilham verici, aynı zamanda düşünmeye teşvik eden bir ortam sağladı. Öğrenciler, siyah çıtalardan oluşturulan 30x60x60 cm boyutlarındaki modüllerle, sadece kırmızı, yeşil ve siyah renkleri kullanarak tasarımlarını ifade etti. Etkinlik, atık pet şişelerin kullanımını gerekli kılarak malzemede sürdürülebilir bir yol izlerken, öğrencilere kendi tasarımlarını geliştirmeleri için bir ekstra malzeme seçeneği tanıdı.

İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Etkinlik Komisyonu, bu modüller aracılığıyla ortaya çıkan yaratıcı kompozisyonları değerlendirirken, jüri üyeleri isimleri görmeden kör bir değerlendirme süreci uyguladı. Bu değerlendirme sürecinde "yarışma kriterleri", "tasarım kriterleri," ve "yarışma teması" önemli kriterler oldu.

Öğrencilerin gösterdiği yaratıcılık ve özgünlük, temel tasarım kavramının geniş perspektifini ortaya koymakla kalmayıp, aynı zamanda birbirinden özgün tasarımların sergilendiği etkileyici bir etkinliğe dönüştü. İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölümü, bu yarışma aracılığıyla öğrencilerine sanatın ve tasarımın sınırlarını zorlama fırsatı sunmanın gururunu yaşadı. Yarışmanın başarısında emeği geçen öğrencilerimize ve değerlendirme jürimize teşekkür ediyor, öğrencilerimize gelecekteki yaratıcı projelerinde başarılar diliyoruz.