ÇİFT ANADAL

Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinde, eğitim gören öğrenciler, gerekli şartları sağladıkları takdirde, farklı bölümlerde çift anadal yapabilirler.

Diğer bölümlerdeki İngilizce eğitim gören tüm öğrenciler, Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinde Çift Anadal eğitimi alabilmektedir.

Kabul koşulları ve diğer detaylar için tıklayınız.

 

 

YAN DAL

Turizm İşletmeciliği ile Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümlerinde eğitim gören öğrenciler, gerekli şartları sağladıkları takdirde, yan dalı kabul eden diğer bölümlerde yan dal yapabilirler. Benzer şekilde, üniversitemizde eğitim dili İngilizce olan herhangi bir programda okuyan öğrenci, gerekli şartları sağlaması durumunda 

Kabul koşulları ve diğer detaylar için tıklayınız.

 

 

 

Turizm İşletmeciliği Yan Dal Programı Dersleri

 

Ders

Teori

Pratik

AKTS

TRM 102

Yönetime Giriş

3

0

6

TRM 108

Sanitasyon, Hijyen ve İş Güvenliği

3

0

4

TRM 112

Turizme Giriş

3

0

5

TRM 110

İletişime Giriş   

2

0

5

TRM 229

Örgütsel Davranış

3

0

5

TRM 223

Yiyecek ve İçecek Yönetimi I    

2

1

4

TRM 224

Yiyecek ve İçecek Yönetimi II

3

2

5

TRM 226

Turizmde Bilişim Teknolojileri II

0

2

5

TRM 222

Otel Operasyon Yönetimi   

3

0

5

TRM 331

Hizmet Pazarlaması    

3

0

5

TRM 333

Gelir Yönetimi   

3

2

5

TRM 302

Turizm Ekonomisi

3

0

5

TRM 335

Tüketici Davranışı   

3

0

5

TRM 401

Yatırım Proje Analizi   

3

0

5

TRM 405

Modern Yönetim Teknikleri

3

0

5

AE 4XX

Alan Seçmeli

3

0

5

AE 3XX

Alan Seçmeli

3

0

5

Toplam

41

7

84

 

 

 

 

Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Yan Dal Programı Dersleri

 

Ders

Teori

Pratik

AKTS

GAST 101

Gastronomiye Giriş

3

0

5

GAST 103

Beslenme İlkeleri

3

0

5

TRM 108

Sanitasyon, Hijyen ve İş Güvenliği

3

0

4

GAST 104

Gıda Bilimi

3

0

5

GAST 200

Yaz Stajı I

1

0

5

GAST 207

Yiyecek Tarihi I

2

0

3

TRM 223

Yiyecek ve İçecek Yönetimi I 

2

1

4

TRM 227

Pazarlamaya Giriş

3

0

5

GAST 204

Yemek Kültürü

2

0

3

GAST 212

Menü Planlama

3

0

4

GAST 309

Restoran Operasyonu ve Girişimcilik

2

0

4

TRM 335

Tüketici Davranışı   

3

0

5

GAST 310

Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Satış ve Pazarlama

3

0

3

TRM 304

İnsan Kaynakları Yönetimi

3

0

5

GAST 407

Gıda Mevzuatı

2

0

5

GAST 409

Gastronomi için Bilişim Teknolojileri

2

1

4

GAST402

Tesis Yönetimi ve Tasarımı

3

0

5

AE 3XX

Alan Seçmeli

3

0

3

AE 3XX

Alan Seçmeli

3

0

4

AE 4XX

Alan Seçmeli

3

0

4

AE 4XX

Alan Seçmeli

3

0

5

Toplam

55

2

90