ABÜ & IPSA işbirliğinde Metot Yaz Okulu Başlıyor!

Antalya Bilim Üniversitesi, IPSA Metot Yaz Okullarının dünya genelinde sekiz ev sahibinden biri olmanın haklı gururunu yaşıyor!

Üniversitemizin Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü ve Uluslararası Siyaset Bilimi Derneği (IPSA) tarafından birlikte organize edilen metot yaz okulu 2-13 Eylül 2019 tarihleri arasında Markantalya Kampüsü’nde gerçekleşecek.

Programa yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin yanı sıra ampirik çalışmalardaki teknik bilgi becerilerini geliştirmek isteyen tecrübeli akademisyenler de beklenmekte. Yaz okulu Türkiye’nin yanı sıra dünyanın farklı birçok yerinden gelen katılımcılara açık bir kültürlerarası ortam sunmakta.

Yaz okulunda 2’si Türkçe, 6’sı İngilizce olmak üzere toplamda 8 ders verilmesi planlanmakta:

• Anket Metodu* (Prof. Dr. Ali Carkoglu, Koç Üniversitesi, İstanbul)
  • Maksimum Olabilirlik Tahminleri (Öğretim Üyesi Dr. Alper Ecevit, Çukurova Üniversitesi, Adana)
  • Regresyon Analizi* (Öğretim Üyesi Dr. Cerem Cenker Ozek, Antalya Bilim Üniversitesi)
  • Karşılaştırmalı Araştırma Dizaynları ve Karşılaştırmalı Metotlar (Prof. Dr. Dirk Berg-Schlosser, Phillips Marburg Üniversitesi)
  • Metin ve İçerik Analizi Tekniklerine Giriş (Dr. Freya Sukalla, Leipzig Üniversitesi)
  • Network Analizi (Prof. Dr. Vladimir Batagelj, Ljubljana Üniversitesi)
  • Vaka Çalışması Araştırmaları (Prof. Dr. Werner Patzelt, Dresden Teknik Üniversitesi)

*İşaretli dersler Türkçe, diğerleri İngilizce dilinde verilecektir.

Program ile ilgili detaylı bilgi için tıklayınız: https://www.ipsaabusummerschool.org/