ABÜ TURİZM FAKÜLTESİ ÖĞRENCİLERİ BİR ADIM ÖNDE

Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesi ve Aşçılık Meslek Yüksekokulu öğrencileri henüz mezun olmadan sektör tecrübesini yaşama şansı buluyor. ABÜ Turizm Fakültesi akademisyenleri konaklama sektörünün önde gelen isimleriyle öğrencileri kampüste buluşturdu.

Antalya Bilim Üniversitesi Turizm Fakültesi,  öğrencilerinin mezun olduklarında sektörün tercih edeceği niteliklere sahip olması  için yoğun çaba sarfediyor. Dört yıllık lisans eğitimi boyunca verdiği yabancı dil eğitiminin yanında öğrencilerini sürekli sektörün öncü temsilcileri ile bir araya getiren ABÜ Turizm Fakültesi akademisyenleri önemli bir projeye imza attı. Yaz stajlarına ilaveten uygulanan ‘Gölge Yönetici’ programı sayesinde bölümün başarılı öğrencileri turizm sektöründe rakiplerinden bir adım öne çıkıyor.

Öğrenciler kendi şirketlerini seçiyor

ABÜ Turizm Fakültesi 10-14 Aralık tarihleri arasında Turizm sektörünün güçlü isimlerini kampüste ağırladı.  Rixos Downtown, Rixos Sungate, The Land Of Legends, Tui Barut Sensotori, Tui Magiclife Jacaranda, Gastro Vogue, TUI Travel Hotels, Robison Hotels, Rixos Premium Belek, Rixos Göcek, Rixos Bodrum, Rixos Beldibi, Rixos Tekirova gibi turizm sektörünün lokomotif isimlerinin üst düzey yöneticilerinin ağırlandığı görüşmeler bu yıl kampüste gerçekleştirildi. Öğrenciler yöneticiler ile yüz yüze iş görüşmesi yaparak çalışacakları firmaları kendileri seçtiler.

Alışılmış staj programlarından farklı

2 dönem yaz stajını tamamladıktan sonra ABÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Bölümü öğrencileri 4. Sınıfın bahar yarıyılında ‘Gölge Yönetici’ (Management Shadowing) programı ile haftada üç gün okula gelerek derslere devam etmekte, haftanın 3 günü ise tam zamanlı olarak sektörde bir yöneticinin gölgesinde çalışmakta, yöneticilik ve karar verme süreçlerinde deneyim kazanıyor. 3 yıldır uygulanmakta olan Gölge Yönetici Programı sayesinde, öğrenciler iş hayatına ve yöneticiliğe hızlı uyum sağlamakta, özgüven, farkındalık ve yöneticilik potansiyellerini keşfetmekte ve kariyerlerinin ilk adımını atmaktadırlar.