Antalya Bilim Üniversitesi Deniz Pilotları İtalya Hava Rallisinde

Antalya Bilim Üniversitesi Deniz Pilotları İtalya Hava Rallisinde
Giro Aereo Dei 6 Laghi Nedir?
İtalya Açık Şampiyonalarından birisi olan Giro Aereo Dei 6 Laghi yani Altı Göller Hava Rallisi, 1913 yılında Lario’da doğan ve o zamandan bu yana (pandemi yılı hariç) sürekli gerçekleştirilen geleneksel bir havacılık etkinliğidir. Geçen yıl 2022 yılı 10 Eylül günü yapılan ralli, Bu yıl, 16 Eylül’de İtalya Como gölünden başlayarak gerçekleştirilecektir. FAI, Coni ve AvMap gibi organizasyonların yanı sıra Air BP ve Autoluce tarafından ciddi şekilde desteklenen organizasyon, bu yıl ilk kez uluslararası katılım kabul edecektir ve ilk davet edilen ülke Türkiye olmuştur. 
Organizasyon ve ACC Başkanı Enrico GUGGIARI, gönderdiği davet mektubunda, uçuş eğitimlerinde uyguladığı kalite anlayışı, ekibin toplam kalite ve yaklaşımlarıyla birlikte özellikle deniz uçağı eğitimine verdiği önem ve çaba göz önüne alınarak, Antalya Bilim Üniversitesi deniz pilotu ünvanlı öğrencilerinden oluşan bir takımı, bu yarışmaya uluslararası düzeyde resmen davet etmiştir.
2022 yılında rekor sayıda katılımın olduğu bu özel havacılık etkinliğinin bu yıl da oldukça yoğun katılımlı ve rekabet içinde geçeceği tahmin ediliyor.
Ayrıca her yıl olduğu gibi bu yıl da Gerolamo Gavazzi'nin sahibi olduğu Caproni Ca100, uçabilen durumda ve tamamen orijinal, dünyanın en eski deniz uçağı olarak bu etkinlikte yine yerini alacak.
Başkan Enrico Guggiari, bu yılki Altı Göller Hava Rallisi için “başarısı test edilmiş bir organizasyon” diyor ve 2023 yılı için uluslararası katılımı müjdelerken “İtalya'nın dört bir yanından pilotları, navigatörleri, diğer Havacılık Kulüplerinin üyelerini ve yetkililerini, yarış hakemlerini ve görevlilerini, ortakları, meraklıları ve şimdi sizleri bir kreşendo olan bu etkinlikte ağırlamak büyük bir zevktir.” Diye ekliyor.