"Antalya Bilim Üniversitesi, 'Digit2Me' Projesi ile Kırsalda Yaşayan Gençlere Dijital Mentorluk Sunacak"

"Antalya Bilim Üniversitesi, 'Digit2Me' Projesi ile Kırsalda Yaşayan Gençlere Dijital Mentorluk Sunacak"

Antalya Bilim Üniversitesi, FAMS COCEMFE kurumunun liderliğini yaptığı ve Avrupa Birliği tarafından 400.000 EUR hibe ile desteklenen “Digital mentoring for young people with disabilities in rural areas: Improving skills for an independent living; Improving my future” projesinde stratejik ortak olarak yer alarak önemli bir rol üstlenmiştir. İİSBF, Ekonomi Bölümü'nden Dr. Öğr. Üyesi Melike Çetin tarafından yürütülecek olan bu projede, gençlerin dijital mentorluk yoluyla kırsal alanlarda bağımsız yaşam becerilerini geliştirmesi amaçlanmaktadır. Projeye ayrıca ve Ekonomi Bölümü öğretim üyesi Doç Dr. Kemal Erkişi destek verecektir. Proje, İspanya liderliğinde, Türkiye, Almanya, Litvanya, Slovenya ve İtalya’dan bir araya gelen bir konsorsiyumla, kırsal alanlardaki dezavantajlı gençlere yönelik kapsamlı bir müfredat ve diğer pedagojik araçlar oluşturmayı, sosyal dâhil olmalarını ve aktif toplum üyeleri olarak bağımsız yaşamlarına geçişlerini desteklemeyi hedeflemektedir. Ayrıca, projenin engelli gençler de dahil olmak üzere kırsal alanlarda karşılaşılan zorluklara çözümler sunması beklenmektedir.

ABU'nun bu projedeki rolü, Türkiye'de dijital mentorluk programlarının uygulanmasını sağlamak ve projenin ulusal ve uluslararası düzeydeki etkisini maksimize etmeye yönelik politika önerileri geliştirmektir. ABU, dijital mentorluk konusunda bir müfredat geliştirilmesine katkıda bulunacak ve kırsal alanlardaki dezavantajlı gençlere yönelik pilot uygulamaların hayata geçirilmesinde önemli bir rol oynayacaktır. Üniversite aynı zamanda projenin sürdürülebilirliğine ve sonuçlarının geniş bir kitleye yayılmasına yönelik politika önerileri geliştirilmesine de öncülük edecektir.

Projede yer alan diğer uluslararası ortaklarla işbirliği içinde ABU, gençlerin dijital becerilerini geliştirmelerine, sosyal girişimcilik konusunda bilinçlenmelerine ve kırsal alanlardaki ekonomik fırsatları değerlendirebilmelerine olanak tanıyacak bir ortamın oluşturulmasına yardımcı olacaktır. Bu sayede, proje sadece bireylerin yaşamlarına değil, aynı zamanda yerel toplulukların ekonomik ve sosyal kalkınmasına da olumlu katkılarda bulunmayı hedeflemektedir.