"Antalya Bilim Üniversitesi, Koordinatörlüğünü üstlendiği 'DIGIBOOST' Projesiyle Kırsal Kalkınmayı Destekliyor"

"Antalya Bilim Üniversitesi, Koordinatörlüğünü üstlendiği 'DIGIBOOST' Projesiyle Kırsal Kalkınmayı Destekliyor"

Antalya Bilim Üniversitesi olarak, Avrupa Birliği tarafından finanse edilen ve üniversitemizin koordinatörlüğünde yürütülecek olan “Empowering Rural Communities with Digital Entrepreneurship to Boost Local Economies” projesinin hibe desteği alarak yürütülmeye başladığını gururla duyuruyoruz.

İİSBF, Ekonomi Bölümünden öğretim üyemiz Dr. Melike Çetin liderliğinde ve Doç Dr. Kemal Erkişi’nin desteği ile Aralık 2023'te başlayıp Kasım 2026'ya kadar sürecek olan DIGIBOOST projesi, 250.000 Euro'luk bütçesiyle, kırsal bölgelerde yaşayan dezavantajlı bireyleri dijital girişimcilik becerileri ile donatarak yerel ekonomilere canlılık kazandırmayı hedeflemektedir. Bu proje, kırsal topluluklardaki ekonomik gelişimi teşvik etmenin yanı sıra sosyal uyumu güçlendirerek sürdürülebilir işletmelerin ve istihdam olanaklarının kurulmasına katkı sağlayacak bir dönüşümün kapısını aralamaktadır.

Antalya Bilim Üniversitesi, İspanya, Slovenya, Litvanya, İtalya ve Türkiye'den stratejik ortakları ile iş birliği içinde bu projenin başarısı için çalışacaktır. Bu kapsamlı iş birliği, hedef topluluklara yalnızca ekonomik değil, aynı zamanda Avrupa Birliği'nin dijital gündemine de bir katkı sunacaktır.

DIGIBOOST projesine olan katılımımız, inovasyona olan bağlılığımızı, kırsal topluluklarımızı destekleme taahhüdümüzü ve küresel dijital ekonomiye katkı sağlama amacımızı vurgulamaktadır. Bu projenin kırsal bölgelerde olumlu değişimlere yol açacağına dair heyecanımızı paylaşmak ve gelecekteki gelişmeleri sizlerle paylaşmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.