Pilotaj Bölümü Açılıyor

SHYO PİLOTAJ

Üniversitemiz Pilotaj Lisans Programı, Sivil Havacılık Yüksekokulu altında eğitim veren lisans düzeyinde bir programdır. Bu programdan mezun olan öğrencilerimiz, lisans diplomasının yanı sıra Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen, uluslararası geçerlilikte Havayolu Nakliye Pilotu Lisansı (ATP-A) almaya hak kazanacaklardır.

Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilotaj Bölümü lisans düzeyi eğitim süresi (4 yıl) 8 yarıyıldır. 2019-2020 Akademik yılında, YKS-AYT Sınavı, SAY puan türünde, Pilotaj Programına öğrenci kabul edilecektir.

Bilgi, beceri ile birleşir, deneyim ile pekişir ve havacılığın kalbi olan emniyet kavramını şekillendirir. Bu şekillenme sonuçta, havacılık kültürü olarak bilinen bir kişiyi “havacı” yapan bütünü oluşturur.

Biz, her ortamda zihinsel, düşünsel, fiziksel vb. konularda nitelikli, çok önde ve başarılı olan kişilerle “mevzuatın belirlediği standartlar”ın çok ilerisinde yine mevzuatın belirlediği standartları çok aşmış bir zemin, kadro ve donanımla bir eğitim süreci uygulayıp havacılık işletmelerinin kriterlerinin de üstünde pilotlar ve hatta gerçek havacılar yetiştirmeyi hedefliyoruz.

Sadece çok özel kişileri, çok özel süreçlerde seçip,

çok özel şart ve yöntemlerle eğitiyoruz

SHGM Mevzuatı gereği ABU SHYO Pilotaj bölümü öğrencilerinin seçiminde Praxis Test Protokolü uygulanmaktadır.

Pilotaj eğitiminde yüksek kaliteye önem verilmektedir ve bu nedenle seçim aşamaları son derece dikkatli ve titiz ortamlarda, uçuş psikoloğu ve tabibi eşliğinde çok deneyimli personel tarafından gerçekleştirilmektedir.

Praxis Test Protokolüne başvurmak ve teste katılmak için ÖSYM yerleştirme sonuçlarını beklemek gerekmez, internet adresimizden istenilen tarihte teste giriş için randevu oluşturulabilir. Test sonucu 1 yıl süre ile geçerli olacağı ve yerleştirme sonucu açıklandığında test protokolü aşaması zaten geçilmiş olduğu için, yalnızca yetkilendirilmiş anlaşmalı hastanelerde sağlık muayenesine girerek ABU SHYO Pilotaj Bölümüne kayıt işlemi hızla yapılabilmektedir. Pilotaj Bölümünü tercih etmeyi düşünen adayların bu aşamayı Ağustos ayı içerisinde tamamlamaları önerilmektedir.

Pilotaj Bölümünü tercih eden adayların Praxis Test Protokolü’ne Üniversitemiz kayıt tarihinden önce girmiş ve tüm testlerden ve sağlık muayenesinden geçmiş olması zorunludur. Aksi takdirde ÖSYM tarafından yerleştirme yapılsa dahi kaydı yapılmayacaktır.

Detaylı bilgi için tıklayınız.