SEPAM Dış Politika ve Güvenlik Okulu Akademisi

SEPAM Dış Politika ve Güvenlik Okulu Akademisi başarıyla tamamlandı

 

Antalya Bilim Üniversitesi Rektörlük bünyesinde faaliyet gösteren SEPAM (Sosyal, Ekonomik ve Politik Araştırmalar Merkezi) tarafından düzenlenen ve 13.04.2019 tarihinde başlayan Dış Politika ve Güvenlik Akademisi 04.05.2019 tarihinde başarılı bir şekilde tamamlanmıştır.

4 Hafta boyunca süren bu programda, hem Antalya Bilim Üniversitesi’nin değerli öğretim üyeleri hem de Türkiye de Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler alanında uzmanlığıyla ün yapmış Öğretim üyeleri ve Diplomatların katkılarıyla, Dış Politika ve Güvenlik Kavramları geleneksel ve eleştirel yaklaşımlar göz önünde bulundurularak tartışıldı. Bunun yanı sıra Türkiye-Avrupa Birliği İlişkileri, NATO ittifakının dönüşüm süreci, Türkiye’nin dış ve güvenlik politikalarında NATO’nun tarihsel konumu, çevre, göç, terörizm ve enerji gibi konular katılımcılar ve uzmanlar tarafından interaktif bir ortamda derinlemesine analiz edildi.

Program sonunda katılımcılar Katılım Sertifikalarını alırlarken, aynı zamanda böyle bir programın önümüzdeki dönemlerde farklı içeriklerle tekrar düzenlenmesi konusunda üniversitemizden talepte bulundular.