"Uyuşturucu ile Mücadelede Farkındalıkların Artırılması ve Karşılaşılan Tuzaklar" Konulu Seminer

Antalya Bilim Üniversitesi Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi bünyesinde 23 Şubat 2022 tarihi itibariyle narko-rehber polis memurları tarafından “Uyuşturucu ile mücadelede farkındalıkların artırılması ve karşılaşılan tuzaklar” konulu seminer gerçekleştirilecektir.

Maddeye başlama yaşının her gün biraz daha düşmesiyle birlikte bağımlılıklar kişiye, aileye ve topluma daha fazla psikolojik, sosyolojik ve ekonomik zararlar vermeye başlamıştır. Söz konusu zararların ortadan kaldırılması ve daha sağlıklı bireylerin yetişmesine katkı sunmak bağlamında farkındalığın oluşturulması, toplum bilincinin artırılması, sağlıklı yaşam davranışlarının öneminin vurgulanması ve uyuşturucu kullanımının zararlarına dikkat çekilmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Bu bağlamda “Bağımlılıkla Mücadele” konusunda Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’nün desteği ile birlikte periyodik olarak bu seminerlerin üniversitemiz bünyesinde sürdürülmesi ve tüm öğrencilerimizin söz konusu bilgilendirmelerden yararlanması amaçlanmaktadır.

Yarın Değil Şimdi Madde Bağımlılığına Hayır!