Erasmus+ KA107 Ortak Ülkeler (Dünya Ülkeleri) ile Hareketlilik faaliyeti, yükseköğretim öğrenci ve personeline diğer bir ülkede öğrenme ya da mesleki deneyim edinme imkânı sunan bir faaliyet türüdür.

Erasmus+ KA103 Program Ülkeleri (Avrupa Ülkeleri) ile hareketlilik faaliyetlerinden farklı olarak, hedefleri şunlardır:

• Ortak ülkelerle işbirliği aracılığı ile güçlü bir uluslararası boyut elde etmek,

• Avrupa’da yükseköğretime olan ilgiyi arttırmak ve Avrupalı yükseköğretim kurumlarının dünya çapında yükseköğretim piyasasında rekabet edebilirliğini desteklemek,

• Ortak ülkelerin gelişimini teşvik etmek amacı ile Avrupa dışındaki yükseköğretim kurumlarının uluslararasılaşmasına ve modernizasyonuna destek vermek.

Personel eğitim alma (idari personel) ve ders verme hareketliliği(akademik personel), Türkiye’de ECHE (Erasmus Charter for Higher Education, Yükseköğretim için Erasmus Beyannamesi) sahibi bir yükseköğretim kurumunda istihdam edilmiş herhangi bir personelin, Erasmus+ program ülkelerinden birinde eğitim almasına ve ders vermesine imkan sağlayan faaliyet alanıdır. Bu faaliyet alanı kapsamında akademik ve idari personel hibelendirilecektir.

Seçilecek olan Akademik ve İdari Personel art arda 5 iş günü + seyahat için hibe alacaklardır.

Duyuru ile ilgili tüm bilgiler el kitapçığında toplanmıştır, tıklayınız.

Başvuru Evrakları;

1. https://exchange.antalya.edu.tr/ linkinden kayıt yapılması gerekmektedir,

2. İngilizce Dil bildiğinizi gösterir belge, sertifika (hesaplamada 30%’u eklenecektir)

3. İngilizce dil belgesi olmayan personelin de başvuruları kabul edilecektir,

4. Eğitim almış olduğunuz üniversitenizin eğitim dili İngilizce ise diplomanızın ya da transkriptinizin fotokopisi sisteme yüklenmelidir.

ÖNEMLİ: Sistemde bir problem olması haline yukarıda belirtilen evrakların mail ile yagmur.kaya@antalya.edu.tr  ‘ye gönderilmesi gerekmektedir.

Son başvuru tarihi: 27.12.2021

Değişim Yapılacak Tarih Aralığı: 28.12.2021- 01.06.2022

Not: Değişim yapacak personel için ayrılan kontenjan 7 kişiliktir.

KA107 Değişim programı sadece projenin yazıldığı Bilgisayar, İnşaat, Makine Mühendisliği ile İşletme bölümlerini kapsamaktadır. Bölümler için ayrılan kotaları görmek için lütfen ekteki belgeyi inceleyiniz.

Detaylı bilgi için Erasmus+ Ofisini arayabilir, mail atabilir ya da ziyaret edebilirsiniz. (AG-60)