2 Adet Yüksek Lisans Öğrencisi Seviyesinde Araştırma Asistanlığı

Pozisyon: Yüksek Lisans öğrencisi seviyesinde proje asistanı

Pozisyon Statüsü: 16 ay-Tam zamanlı

Başlangıç Tarihi: 15.02.2023

Proje Yöneticileri: Doç. Dr. I. Cerem Cenker-Ozek, Dr. Öğr. Üy. B. Toygar Halistoprak

Konum: Tercihen Antalya’da ikamet eden (Uzaktan çalışma belli koşullarda kabul edilebilir).

Ödeme: TÜBİTAK 1001 Programı, yüksek lisans öğrencisi maaşı üst sınırı.

Kapanış Tarihi: Pozisyon doldurulana kadar açık kalacaktır.

Özet:

Dış Politikanın Kültürel Temelleri başlıklı, TÜBİTAK’ın 1001 programı kapsamında desteklenen araştırma projemiz için yüksek lisans öğrencisi seviyesinde iki pozisyon açılmıştır. Proje, iç politikada hakim olan kültürel değişkenler ile dış politika kararları arasındaki etkileşimi incelemeyi amaçlamaktadır.

İstihdam edilecek olan asistanlar, lider konuşmalarının ve siyasal parti dokümanlarının içerik analizi ve kodlanması ile veriseti oluşturulması süreçlerinde aktif rol alacaktır.

Beklentilerimiz:

• Dış politika rol kavramsallaştırmaları ve/veya siyasal kültür çalışmalarında araştırma yapma isteği.

• 16 ay süresince projede görev alma isteği.

• Şahsi disiplin ve detaylı çalışma alışkanlığı.

• İleri düzeyde İngilizce yetisi.

• Almanca ve Rusça dillerinden bir ya da daha fazlasında belge okuma yetkinliği (Zorunlu değildir, ancak önemli bir artıdır.)

• İçerik analizi, kodlama ve istatistiki analiz gibi araştırma yöntemlerini öğrenme/geliştirme motivasyonu.

• Proje verilerinin dağılımı için düzenlenecek etkinlikler, projenin günlük idari iş yükü, çalıştay düzenlenmesi gibi iş kalemleri için organizasyon becerileri.

Ne Sunuyoruz:

• İki dinamik proje yürütücüsü ile huzurlu bir ortamda çalışma imkanı.

• Proje ofisi, ABU kampüslerindeki olanaklara tam erişim ve kısa süreli konaklama imkanı.

• İçerik analizi eğitimi, proje kapsamında düzenlenen bilimsel etkinliklere katılım.

• TÜBİTAK’ın 1001 programı kapsamında yüksek lisans öğrencileri için belirlediği üst sınırdan ödeme.

Başvuru:

• Adayın araştırma alanlarını ve geçmiş akademik tecrübelerini özetleyen bir motivasyon mektubu (İngilizce yazılmış ve azami 1 sayfa).

• Detaylı özgeçmiş.

• İki adet referansın isimleri ve iletişim bilgileri (e-posta).

• İngilizce yazılmış örnek yazı (önceki dönem ödevleri ya da makalelerden).

• E-posta yoluyla: cerem.cenker@antalya.edu.tr; toygar.halistoprak@antalya.edu.tr

Not: Bu pozisyona başvurmak için öğrencilerin bir yüksek lisans programına kayıtlı olmaları gerekmektedir. Henüz bir yüksek lisans programına başvurmamış olan ancak yüksek lisans yapmak isteyen ve proje ile ilgilenen öğrenciler, Antalya Bilim Üniversitesi Küresel Siyaset ve Uluslararası İlişkiler Programı’na Bahar dönemi için başvurabilirler. Program içeriği ve başvuru koşullarına şu bağlantıdan ulaşılabilir: https://antalya.edu.tr/tr/fakulte-ve-enstituler/bolumler/kuresel-siyaset-ve-uluslararasi-iliskiler-yuksek-lisans-programi-tezli

Pozisyon ile ilgili sorularınız için bizimle iletişime geçebilirsiniz.