Üniversitemizde sınavlar ara sınav, final sınavı, mazeret sınavı, muafiyet sınavı, ek sınav ve tek ders sınavından oluÅŸur. Sınavlar fakültemiz tarafından hazırlanan ve ilan edilen programa göre yapılır. Sınavlara girmek için öÄŸrenci kimlik kartlarının ibrazı zorunludur. Üniversitemizde bütünleme sınavı uygulaması bulunmayıp, yaz okulu programı mevcuttur.

Ara sınav, fakültemiz lisans programı müfredatında bulunan bir dersin verildiÄŸi yarıyıl içinde yapılan sınavdır. Her dersin bir yarıyılda en az bir ara sınavı yapılır veya ders içerisinde yapılan ödev, proje ve benzeri çalışmalar bir ara sınav yerine dersin öÄŸretim üyesi takdirinde kullanılabilir. Final sınavı ise, dersin okutulduÄŸu yarıyıl sonunda akademik takvimde belirtilen tarihler içinde yapılan sınavdır. Final sınavlarına katılabilmek için derslere %70 devam mecburiyetinin tamamlanması gerekmektedir. ÖÄŸrencilerin dersten baÅŸarılı sayılmaları için belirlenen not aralıkları aÅŸağıdaki ÅŸekildedir:

Puan Aralığı 

95-100 

85-94 

80-84 

75-79 

65-74 

60-64 

55-59 

50-54 

45-49 

40-44 

0-39 

Harf Notu 

A

A-

B+

B

B-

C+

C

C-

D+

D

F

2020 mayıs ayında kabul edilen “Sınav ve BaÅŸarı DeÄŸerlendirme Yönergesi”nin bundan sonraki akademik yıllarda uygulanması söz konusuysa, Yönergenin m. 6/2, a bendi uyarınca yarıyıl/yılsonu sınavından 100 puan üzerinden fakülte, yüksekokul ve meslek yüksekokullarında en az 50 ve üzeri puan alan öÄŸrencilerin baÅŸarılı sayılacaktır.

ÖÄŸrencilerimizin akademik yeterliÄŸi her yarıyıl sonunda not ortalamaları hesaplanarak belirlenir. İkinci yarıyılın sonundan itibaren genel not ortalaması 2,00 ve üzeri olan öÄŸrencilerin durumu baÅŸarılı; 1,99 ve altındaki öÄŸrencilerin durumu ise akademik olarak yetersiz kabul edilir. Program müfredatında bulunan bir dersten baÅŸarısız olan öÄŸrenciler bu dersin verildiÄŸi ilk yarıyılda dersi tekrar almak zorundadır. BaÅŸarısız olunan dersler tamamlanmadan geri kalan tüm mezuniyet koÅŸulları gerçekleÅŸmiÅŸ olsa da öÄŸrenci mezuniyete hak kazanamaz.