Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
goksel.aslan@antalya.edu.tr
Göksel Aslan, Dr. Ögretim Üyesi
Antalya Bilim Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi,
Bilgisayar Mühendisliği
1966'da Ankara'da doğdu. İlk, Orta ve Lise öğrenimlerini sırasıyla Fevzi Atlıoğlu İlkokulu, İncirli Lisesi, ve Ankara Kız Lisesi'nde tamamladı. 1983'de Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Mühendisliği bölümünü kazandı. 1988'de bu bölümü başarı ile bitirerek Yüksek Lisans Öğrenimine Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Bilgisayar Mühendisliği'nde başladı. Aynı yıl, Milli Eğitim Bakanlığı Yurtdışı sınavlarında başarılı oldu ve Yurt dışında Yüksek Lisans ve Doktora öğrenimi görmeye hak kazandı.
Dr. Aslan 1990 yılında University of Southern California (USC), Computer Science bölümünde başladığı Yüksek Lisans çalışmalarını 1991 yılında başarı ile tamamladı. 1992 yılında aynı üniversite'de (USC) Doktora öğrenimine başladı ve 1998 yılında Doktorasını bitirip gene aynı üniversitede PostDoc çalışmaları yaptı.
1998 yılında endüstriye geçerek Affinity Media Inc. (Adventive Technologies Inc.) şirketinde "Senior Software Engineer" olarak çalıştı. 1999 - 2011 yılları arasında Warner Bros Online/Time Warner şirketinde önce Senior Application Engineer, daha sonra da "Manager of Application Engineering" görevlerini üstlendi.
2012 yılında yurda dönen Dr. Aslan, 2014 yılında Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde 2014 – 2017 yillari arasinda Yrd. Doç. görevi yaptı. 2019 yılında Antalya Bilim Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde göreve başlayan Aslan, halen aynı üniversitede Dr. Ögretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
İleri derecede İngilizce ve orta derecede Rusça bilen Dr. Aslan'ın araştırma ilgileri arasında Database Interoperability, Distributed Databases, Database (Schema) Integration, Database Schema Evolution, Data Warehousing, Scientific Databases, Distributed Computing and Internet(CORBA, HADOOP), No-SQL Databases gelir.
Veritabanı tasarımı (nesneye yönelik, ilişkisel ve nesne ilişkisel),
Birlikte çalışabilirlik,
Dağıtılmış veritabanları,
Veritabanı (şema) entegrasyonu,
Veritabanı şeması,
NoSQL veritabanları,
Veri ambarlama,
Bilimsel veritabanları,
Dağıtılmış hesaplama ve internet (CORBA, HADOOP)