Antalya Bilim Üniversitesi Adalet Meslek Yüksekokulunun Sevgili Mezunları ve halen öğrenimini sürdürmekte olan öğrenci arkadaşlarımız.

1. Mezun olan arkadaşlarımız, değişik iş ve çalışma alanlarında görev yapıyorsunuz, çalışıyorsunuz; bazılarınız iş aramaktasınız. Hukuk alanında ön lisans eğitim aldınız. Hukuk alanında zaman zaman önemli değişiklikler olmaktadır. Bugünlerde özellikle sizler için önemli olan bazı temel kanunlarda değişiklikler yapılmaktadır. Bu anlamda hem Hukuk Muhakemeleri Kanunumuzda özellikle 2020 yılında önemli değişiklikler yapıldığı gibi, bu yıl Kasım ayı itibariyle İcra ve İflas Kanunumuzda değişiklikler Türkiye Büyük Millet Meclisimizin gündemine gelmiştir. Değişiklikleri takip etmeyi unutmayınız.

2. Sevgili arkadaşlar, Adalet Meslek Yüksekokulu mezunları olarak kamu alanında en çok çalışabileceğiniz alanlardan olan İcra ve İflas daireleri ile Mahkemeler teşkilatı için zaman zaman iş sınavları açılmaktadır. Bu sınavlarda memur statüsünde “Zabıt Kâtipliği, İcra Kâtipliği, Mübaşir” kadroları yanında, sözleşmeli statüde de “Zabıt Kâtipliği, İcra Kâtipliği, Mübaşir” istihdam edilmektedir. Bu sınavlar için mutlaka resmi gazeteyi takip etmeniz yanında Adalet Bakanlığının WEB sayfasını da bakmayı ve takip etmeyi unutmayınız.