Geleceğin Turizmcileri Projesi, Milli Eğitim ve Turizm Bakanlığı'nın hedefleri doğrultusunda Antalya Bilim Üniversitesi (ABU), Rixos ve Barut Otelleri arasında geleceğin turizm yöneticilerini yetiştirmek, turizm sektöründeki kalifiye işgücü açığını kapatmak ve meslek lisesi mezunlarının üniversite öğrenimlerine devam etmelerini sağlamak amacıyla oluşturulan bir işbirliği projesidir.

ABU geleceğin turizmcileri projesi sayesinde, İbrahim Kaan Kızıl ve Fatih Kamil Yavuz ABU’nun aşçılık ve gastronomi ve mutfak sanatları bölümlerinde öğrenimlerine başlamışlardır.

Bu proje çerçevesinde öğle yemeği yemek masrafları ABU tarafından, eğitim ücretleri giderleri ise ABU partner otelleri Barut ve Rixos tarafından karşılanacaktır. Öğrenciler de iş deneyimi kazanmak için ilgili yüksek öğretim  programlarının her yılında söz konusu otellerde stajlarını yapacaklardır. Üniversite öğrenimleri süresince farklı departmanlarda staj yapacak olan öğrencilere mezun olduktan sonra da istihdam önceliği verilecektir.