Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Antalya Bilim Üniversitesi Meslek Yüksekokulu Aşçılık Programı, bu yıl beşincisi düzenlenen Gastroantalya Uluslararası Gastronomi ve Miksoloji Yıldızları Buluşmasında büyük bir başarıya imza attı. Öğr. Gör. Hasan Can GÜLEL liderliğinde, Fatma KAHRAMAN, Arda Kaan KARATAŞ, Dudu Tuana KOÇ ve Ayşe Nil KAMÇI isimli öğrencilerimizden oluşan ekip "Modern Türk Mutfağı" kategorisinde gümüş madalya kazandı. Yarışma sürecinde ulaşım, lojistik ve atölye çalışmalarında büyük bir özveriyle çalışan öğrencilerimizden Azra Nida UZUNKAYA, Kutay TAKAZ, Bilge Zeynep YILMAZ, Yusuf KATLANÇ, Eylül Ekin YORULMAZ, Irmak DEMİRTAŞ ve Nilsu DÖNMEZ, bu önemli organizasyonun başarısına büyük katkı sağlamışlardır. Çabaları ve destekleri için kendilerine teşekkür eder, başarılarının devamını dileriz.
Organizasyon kapsamında üniversitemizin Aşçılık Programı akademisyenleri Öğr. Gör. Merve Solmaz, Öğr. Gör. Nihal ÜSTÜNKAYA BAYINDIR ve Öğr. Gör Hasan Can GÜLEL koordinatörlüğünde akademik oturumlar gerçekleştirildi. Alanında uzman değerli konuşmacıların bir araya geldiği farklı panellerde sürdürülebilirlik, küresel içecek piyasası, kariyer planlama, menü eğilimleri ve gastronominin geleceği gibi önemli başlıklar detaylı bir şekilde ele alındı.
Bu sayede, katılımcılar sektördeki son trendler ve gelecekteki fırsatlar hakkında değerli bilgiler edinme şansı buldu.