ABU Mimarlık Bölümü 2. Sınıf Tasarım Stüdyosu Öğrencilerinin Teknik Gezisi

ABU Mimarlık Bölümü 2. Sınıf Tasarım Stüdyosu Öğrencileri Teknik Gezi Yaptı

Dr. Öğretim Üyesi Hülya Aybek, Dr. Öğr. Üyesi Ayşe Esin Kuleli ve Öğretim Görevlileri Ramazan SARI, Funda Alyanak Kaya ve Hakan Hacıoğlu gözetiminde, ABU Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü 2. Sınıf Tasarım stüdyosu öğrencileri toplamda 60 öğrenci ve 5 öğretim üyesi ile Organize Sanayi Bölgesindeki Fiberli Led Aydınlatma fabrikasına ve Yüksel Tohum Gaziler Deneme İstasyonuna 21 Şubat 2019 tarihinde Teknik Gezi düzenlediler. Gezi bağlamında Fiberli Led Aydınlatma firmasında AR-GE maksatlı kurulan tamamen yapay aydınlatma elemanları ile ışıklandırılan topraksız tarım uygulaması ve bu alanda dünyadaki örnekleri ile ilgili bilgi aldılar. Aynı gün topraksız tarım konusunda Antalya’da önemli yatırımları bulunan Yüksel Fide’nin Gaziler mevkindeki deneme istasyonundaki topraklı ve topraksız usulde ekim yapılan seralar ziyaret edildi. Bu bağlamda öğrenciler, hem bu alandaki laboratuvar çalışmalarını hem de ticari çalışmaları yerinde uygulamalar üzerinden deneyimlemiştir. Böylece proje ödevlerinde tasarlayacakları birtakım işlevlerin gerçek uygulamalarını birebir gözlemleme ve ortam koşullarını gözlemleme şansı elde ettiler.