Antalya Bilim Üniversitesi 1. Tasarım Festivali Tamamlandı

ABÜ Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi tarafından, 25- 27 Nisan 2018 tarihlerinde, Dr. Öğretim Üyesi Shirin Izadpanah’ın koordinatörlüğünde Antalya Bilim Üniversitesi 1. Tasarım Festivali düzenlenmiştir. Bu etkinliğin temel amacı tasarım ve yaratıcılık adına bir platform oluşturmak, profesyonellerin ve öğrencilerin katılımıyla tasarım festivalini kutlamak olarak belirlenmiştir. Tasarım Festivali aktiviteleri ‘Yeniden Düşün & Yeniden İnşa Et’ teması ile düzenlenmiş olup, öğrencilerin çevreyle olan ilişkilerini anlamaları, yeniden düşünüp tasarlayarak bu ilişkiyi geliştirmeleri için bir yol oluşturulması hedeflenmiştir. Etkinlik, 14 farklı atölye çalışması ile zenginleştirilmiştir. Öğrencilerin atölyelerde edindikleri bilgilerin tasarım konusundaki algılarını geliştirdiği gözlemlenmiştir. Atölye çalışmaları, Antalya Bilim Üniversitesi kampüsünün görsel ve fiziki kalitesini, hızlı ve basit tasarım çözümleri ile geliştirmiştir. ABÜ Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ile birlikte Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi öğretim elemanları ve farklı tasarım alanlarından profesyoneller, atölyelerin düzenlenmesine katkı sağlamıştır.

1. ABÜ Tasarım Festivali, her gün bir tasarımcıya ev sahipliği yapmıştır. Etkinliğin ilk gününde, başarılı Türk İç Mimar Haldun Kilit, ‘Tasarımda Inovasyon’ ismiyle bir seminer vermiştir.
İkinci gün, ünlü mimarlık firması “Pin Mimarlık” tan Mimar Salih Küçüktuna ve Mimar Çağlar Biber, “Sınırsız” başlıklı bir seminer gerçekleştirmiştir. Festivalin son gününde, mobilya tasarımlarıyla tanınan İç Mimar Derin Sarıyer, “Tasarım ve Eleştirel Düşünce” başlığıyla interaktif bir konuşma yapmıştır. ABÜ ve Akdeniz Üniversitesi’nden bir çok öğrenci konferanslara yoğun ilgi göstermiştir.

Bella Yapı sponsorluğunda gerçekleştirilen 1. Tasarım Festivali, müzik performansı ve sertifika töreni ile tamamlanmıştır. Etkinliği Kar-Yapı, Alanyalı Ahşap, Jüpiter, Akatek, Sümbüloğlu ve Emeksan firmaları atölye malzemelerine sponsor olarak desteklemiştir.