Antalya Bilim Üniversitesi, 2024-2025 Akademik Yılı Açılış Töreni'nde Yerini Aldı

Cumhurbaşkanlığı Külliyesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen 2024-2025 Yükseköğretim Akademik Yılı Açılış Töreni'ne, Antalya Bilim Üniversitesi de katıldı. Törene, üniversiteyi temsilen Rektör Prof. Dr. Semih Ekercin, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Emine Şen Tunç, Rektör Danışmanı Dt. İsmail Bülent Süzer, Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Behram Tuncel ve üniversitenin öğrencileri katıldı.

Türkiye genelindeki birçok üniversitenin temsilcileri ile birlikte, Antalya Bilim Üniversitesi de açılış törenine katılım gösterdi. Törende saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Türk yükseköğretim sistemi tanıtım filmi gösterildi ve Cumhurbaşkanı Erdoğan ile YÖK Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar konuşmalarını gerçekleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı konuşmada, üniversitelerin maziden atiye kurulacak köprünün en önemli ayaklarından biri olduğunu vurguladı. Erdoğan, "Teröre, uyuşturucuya, alkol bağımlılığına, sapkın akımlara, suç çetelerine kaybettiğimiz her gencin vebali hepimizin üzerindedir. Önümüzdeki dönemi, tüm bu sorunların üzerine daha kararlı gittiğimiz, gereken adımları atıp netice aldığımız bir döneme tahvil etmek istiyoruz. Bu süreçte üniversitelerimizden, siz hocalarımızdan ciddi manada destek bekliyoruz." diyerek üniversitelerin bu süreçteki önemine dikkat çekti.

Antalya Bilim Üniversitesi'nin akademik kadrosu ve öğrencileri, törenin ardından yeni akademik yılın heyecanını paylaşırken, Türkiye'nin yükseköğretim alanındaki gelişmelerine olan katkılarını sürdüreceklerini bir kez daha vurguladılar.