Akdeniz ve Güneydoğu Avrupa Ülkeleri Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi
Karşılaştırmalı Hukuk Uygulama ve Araştırma Merkezi
Ağız ve Diş Sağlığı Uygulama ve Araştırma Merkezi
Psikolojik Danışma ve Rehberlik Uygulama ve Araştırma Merkezi
Antalya Bilim Üniversitesi’nde Erasmus KA1-VET Kapsamında Uluslararası Eğitim Programı Gerçekleştirildi.
Antalya Bilim Üniversitesi, 22-24 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenlenen ve Fransa'dan GIP Formation Continue Et Insertion Professionnelle De L'Academie De Creteil ile ortaklaşa gerçekleştirilen Erasmus Plus KA1 Mesleki Eğitim Projesi kapsamındaki uluslararası eğitim programına ev sahipliği yaptı.
Ekonomi Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Melike Çetin’in koordinatörlüğünü yaptığı projeye, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Hamid Farrokh Ghatte de destek verdi. Programın ilk gününde Dr. Hamid Farrokh Ghatte ve Aslan Soyer, “Doğal Afetler ve Sürdürülebilir Kalkınma” , “Binaların Sismik Değerlendirilmesi”, “Orman Yangını” ve “Yangın Sonrası Bina Performans Değerlendirmesi” konularında sunumlar gerçekleştirdi. Öğleden sonra gerçekleşen oturumlarda ise Güzel Sanatlar ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Salih Ofluoğlu ve Mimarlık Bölümü hocaları Dr. Hülya Aybek, Doç. Dr. Ayşe Esin Kuleli, Dr. Esin Bölükbaş Dayı ve İç Mimarlık ve Çevre Tasarımı Bölüm Başkanı Doç. Dr. Shirin Izadpanah katılımcılara sunumlarıyla katkı sağladı. Günün sonunda, katılımcılar kampüs turu yaparak üniversitemizin olanaklarını yerinde görme fırsatı buldular ve resmi akşam yemeğinde bir araya geldiler.
Programın ikinci gününde, katılımcılar Konyaaltı bölgesine teknik bir gezi düzenleyerek, Antalya'daki “cool island” örneklerini incelediler. Bu teknik gezi sırasında, bölgede yapılan sürdürülebilir projeler ve çevresel çalışmalar hakkında detaylı bilgiler verildi.
Üçüncü ve son gün ise, katılımcılar Kemer ilçesindeki Phaselis Antik Kenti'ne teknik bir gezi düzenleyerek, bölgenin mimari ve arkeolojik perspektiften incelenmesini sağladılar. Eğitim programı, değerlendirme toplantısı ve kapanış konuşmaları ile sona erdi.
Bu eğitim programı, hem akademik hem de teknik bilgilerle katılımcılara önemli katkılar sağladı. Katılımcılar, bu tür uluslararası etkinliklerin devam etmesi ve iş birliğinin artarak sürdürülmesi yönündeki temennilerini dile getirdiler. Antalya Bilim Üniversitesi olarak, bu önemli etkinliğe ev sahipliği yapmaktan büyük memnuniyet duyduk ve gelecekte benzer etkinliklerle akademik ve teknik iş birliğini güçlendirmeyi hedefliyoruz.